- Kostnadskutt er grunnen til at de eldre her ikke får varmmat på lørdager

På bakgrunn av et facebookinnlegg av Tone M. Torgersen ble Seniorsaken engasjert. Her er styret i Seniorsaken Vestfold. Fra  venstre Unni Hanson, Per Hotvedt Nielsen,Solveig Bagås, Roald Berntsen og Scotty Stumoen.

På bakgrunn av et facebookinnlegg av Tone M. Torgersen ble Seniorsaken engasjert. Her er styret i Seniorsaken Vestfold. Fra venstre Unni Hanson, Per Hotvedt Nielsen,Solveig Bagås, Roald Berntsen og Scotty Stumoen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et av Seniorsakens første saker, var at det et ikke serveres varmmat på lørdager på et eldresenter i Larvik. Kommunaldirektør Karen Kaasa forklarer hvorfor.

DEL

I et langt og frustrert innlegg skrev nemlig fremskrittspartipolitiker Tone M. Torgersen fra Veierland at eldre på Bøkeskogen eldresenter ikke får varm middag på lørdager.

– Det er helt ubegripelig at det skal diskuteres om det skal serveres varm mat eller ikke på en lørdag – i eller på offentlige institusjoner som innhenter både penger fra beboere og får statlige midler til drift, skrev hun. Den saken kan du lese her.

Nå svarer kommunaldirektør i helse og omsorg i Larvik kommune, Karen Kaasa, på hvorfor det er slik.

Karen Kaasa arbeidet i Nøtterøy kommune i en årrekke. Her fikk hun skryt, og ble blant annet kåret til årets helseleder.  I Larvik, derimot, har hun vært i hardt vær i en rekke saker.

Noen saker handler også om omsorgen på Bøkeskogen eldresenter.

Eldresenteret tilbyr sosialt samvær og aktiviteter til hjemmeboende eldre og funksjonshemmede.

Kaasa svarer at det at det ikke er varm mat i kantina på lørdager, var fordi det besluttet at det skulle spares inn i sone Omsorg Sentrum.

Først ble kafeen besluttet at skulle stenges både lørdager og søndager i 2011, men etter at pårørende og brukere henvendte seg og ønsket sterkt at kafeen skulle gjenåpnes, ble den åpnet søndager igjen.

Men vedtaket om kostnadskutt i Omsorg Sentrum sto fremdeles, og det måtte spares inn.

– Da var kafétilbudet på lørdager det som ble minst brukt, og utgiftene vil være større enn inntektene, forklarer kommunaldirektøren.

Derfor er det ikke varmmat på lørdager til de eldre som er tilknyttet dette eldresenteret.

Kaasa legger til at det er både kafédrift her seks dager i uka, og at ulike foreninger har kveldsarrangementer her to til tre ganger i uka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken