Gå til sidens hovedinnhold

Ny trafikkulykke på E18, den tredje på samme sted i dag

Artikkelen er over 4 år gammel

Nødetatene rykker ut til en ny trafikkulykke ved Helland-krysset på E18. Fartsgrensen satt ned fra 110 til 50 kilometer i timen.

(Tønsbergs Blad)

Ulykken skal ha skjedd i sørgående løp, melder politiet kokken 16.43. Helland-krysset ligger i Horten kommune.

Klokken 11.53 skjedde den første ulykken.

Klokken 14.49 den andre.

Som følge av begge ulykkene ble 30 meter av autovernet ødelagt.

skjedde det igjen, ved 16.40-tiden, da en bil fikk vannplaning og havnet i autovernet på E18 ved Hellandkrysset i Horten. Ingen personer er skadet, og det var kun én bil involvert i ulykken.

Blir skiltet som glatt

Operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold-politiet sier at hastigheten nå settes ned til 50 km/t i området.

– Vi har bedt Vegtrafikksentralen om å sette ned hastigheten inntil videre, og det blir skiltet at det er svært glatt på stedet.

Kan være maling

– Dette er tredje ulykken på nøyaktig samme sted i dag. Har dere opplevd lignende før?

– Nei, ikke som jeg kan huske. Brannvesenet sier at det ikke er spesielt mye vann i veibanen, men om de gule og hvite stripene i veibanen er nymalte kan det føre til svært glatte veier. Vi vil nå ha redusert hastighet til vi finner ut hva som gjør veibanen glatt. Det siste vi ønsker er ulykker som fører til personkade, sier Meyer.

Nettopp E18-strekningen mellom Kopstad og Helland fikk i sommer nytt asfaltdekke, som kan gi glattere kjørebane når det regner mye.

Veitrafikksentralen har redusert hastigheten på E18 i Vestfold på grunn av all nedbøren. Klokken 17.23 opplyser politiet at fartsgrensen er satt ytterligere ned fra 70 til 50 kilometer i timen på strekningen.

Vestviken 110-sentralen oppfordrer bilister om avpasse farten om de er på vei sydover på E-18.

Også lenger sør på E18, ved Borgekrysset i Stokke, fikk en bilist vannplaning og havnet i autovernet tidligere denne regnfulle onsdagen. Bilisten ble sendt med ambulanse til legevakt etter denne ulykken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.