Disse rådene skal du følge når du går på tur nå

Færder kommune har laget nye turvettregler som skal gjøre det tryggere å ferdes ute i vårværet. På bildet ordfører ser vi Jon Sanness Andersen og rådgiver i Færder Frivillighet, Helena Bisgaard. I bakgrunnen en familie på vei ut. Merk at bildene er tatt med telelinse og viser derfor ikke den riktige avstanden mellom personene på bildet.

Færder kommune har laget nye turvettregler som skal gjøre det tryggere å ferdes ute i vårværet. På bildet ordfører ser vi Jon Sanness Andersen og rådgiver i Færder Frivillighet, Helena Bisgaard. I bakgrunnen en familie på vei ut. Merk at bildene er tatt med telelinse og viser derfor ikke den riktige avstanden mellom personene på bildet. Foto:

Av

I forbindelse med koronaviruset lanserer nå kommunen noen turvettregler.

DEL

Endelig har vårværet kommet og det gjør godt å være ute og nyte sola. For mange av oss betyr det også at vi benytter muligheten til å gå turer i skog og mark.

Normalt er dette helt uproblematisk, men i disse koronatider er det viktig og nødvendig at alle, turgåere inkludert, bidrar til å hindre videre spredning av dette skumle viruset.

Færder kommune har derfor laget ti turvettregler som skal gjøre det lettere for deg og meg å ferdes på en trygg og forsvarlig måte i våre nærområder.

Mange turmuligheter

– Når det bra vær, så er det bare naturlig at folk vil gå på tur, understreker ordfører Jon Sanness Andersen når vi treffer han og Helena Bisgaard, som er rådgiver for frivillighet i Færder Kommune, på Nøtterøy Golfbane.

– Personlig vil jeg oppfordre alle til å å tenke gjennom hvor de går slik at vi begrenser muligheten for ansamlinger av mennesker på parkeringsplasser, lekeplasser og nærmiljøanlegg.

Teieskauen er naturligvis et utgangspunkt for mange som bor i dette området, legger han til, – men samtidig finnes det mange andre flotte turområder på øyene hvor det ikke er like stor trafikk. Golfbanen, hvor vi befinner oss, er bare et av mange flotte turområder med mye frisk luft.

Frivillige turverter

– Vi har plassert ut store plakater med våre ti turvettregler på de viktigste utfartsstedene i kommunen, forteller Bisgaard.

Foruten her på golfbanen, er det plakater på Fynsletta, Verdens Ende, Haugsjordet og i klatreparken på Teie.

– Flere av disse stedene vil være betjente med folk fra Frivillighetssentralen som minner forbipasserende om turvettreglene og som samtidig ønsker alle en god og trygg tur.

– På Tjøme og Hvasser er det forresten Røde Kors Hjelpekorps som stiller opp som turverter til denne lokale turdugnaden,

– Uansett, hvor du velger å gå, er det viktig at du fortsatt er bevisst på de gjeldende smitteregler, er ordførerens konklusjon før han ønsker alle mange gode naturopplevelser i ukene framover.

Turvettreglene

Hovedregel: Følg gjeldende smittevernstiltak fra helsemyndighetene!

Planlegg turen og fortell noen hvor du skal.

Legg bare ut på turer dersom du er frisk, og vet du klarer å gjennomføre turen. Ikke ta unødvendig risiko.

Gå gjerne på tur med familien din eller en venn, men aldri mer enn fem i en gruppe.

Ta gjerne med deg hånddesinfeksjon/våtservietter o.l. i sekken når du skal på tur.

Vask hendene før du spiser deilig turmat.

Ta ansvar for at rasteplasser er trygge og fine for den neste som kommer.

Om nøden blir stor, benytt offentlige toaletter i utmark og vær nøye med håndhygiene.

Ta hensyn til alle andre turglade, si gjerne hei, men hold avstand!

Hjelp andre turglade med smittevernstiltak om du ser noen som glemmer seg.

Nyt turen og gi et smil til forbipasserende.


Artikkeltags