(Tønsbergs Blad)

I fjor sommer kunne du i Tønsbergs Blad lese om en bilist i 60-årene som mistet kontroll på bilen og krasjet rett inn i et fartsskilt ved Meny på Skallestad.

Skiltet braste rett gjennom frontruta på bilen, og som bildene viser traff det ikke langt fra førersetet der mannen satt.

LES MER: Her gikk det skikkelig galt: – Bare guds lykke at ingen satt i passasjersetet

Dramatisk

Vitner på stedet beskrev overfor TBs reportere situasjonen som dramatisk, og mener det kun var Guds lykke at mannen ikke ble spiddet av fartsskiltet.

Politiet uttalte at de mistenkte ruskjøring.

I begynnelsen av mars i år havnet saken i Vestfold tingrett. Mannen møtte i retten tiltalt for ruskjøring og brudd på Vegtrafikklovens bestemmelse om aktsom kjøring.

Var full

I tiltalen framkommer det at mannen først kjørte ut av veien mot høyre side, deretter inn i et midlertidig trafikkskilt, før han kjørte i et trafikkskilt i midtrabatten som altså spiddet frontruta.

(Saken fortsetter under bildet)

Det framkommer også at han hadde 1,2 i promille en time etter at kjøringen fant sted.

Kjører man bil med så høy promille straffes man som hovedregel med ubetinget fengsel. Et skjerpende element i denne saken var at kjøringen fant sted midt på dagen – klokken 15.00 fredag 31. juli – og at det hele resulterte i en farlig situasjon.

Tilsto

I formildende retning gikk mannens uforbeholdne tilståelse, som gjorde at saken kunne gå under forenklet behandling som tilståelsessak i retten.

Han ble dømt til 22 dagers ubetinget fengsel, og må betale en bot på 39.000 kroner. Han er også fratatt lappen for en periode på to år løpende fra dagen kjøringen fant sted, og må ta full førerprøve for å få den tilbake.