↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

33 32 25 90

Besøksadresse

Nygårdsveien 3
3140 NØTTERØY
  1. Beskrivelse

Hellevammens Blikkenslagerverksted

Ved vårt verksted på Elgestad får du klipt og knekt beslag etter dine ønsker og mål og om nødvending med rådgiving fra oss for å lage beslag, piper, luftehatter etc som dekker dine behov. Vi reiser også ut og ser på stedet, tar mål, lager produkter og kommer og monterer det. Ventilasjon av våre boliger blir bare viktigere og viktigere, både med tanke på inneklima, helse, økonomi og miljø. Vi utfører produksjon og montasje for privatboliger , byggmestere og næringsliv.

Nygårdsveien 3, 3140 Nøtterøy - 200 meter nord for Nøtterøy kirke

Tradisjonsrik virksomhet på Elgestad
Intervju ved An-Magritt Larsen, Næravisen Øyene
Det er tradisjon for virksomhet i dette huset, sier Jan-Tore Hellevammen, som i over tjue år har drevet blikkenslagerverksted i Nygårdsveien 3 på Elgestad.

Før den tid holdt farfaren til i lokalene. Han tok imot alt av radioer og TV-apparater til reparasjon fra privatpersoner, og fortsatt får barnebarnet Jan-Tore høre kunder fortelle at de har vært her før. For enda flere år tilbake holdt "Dessens Lakerverksted AS" til i de samme lokalene hvor Jan-Tore i dag driver "Hellevammen's Blikkenslagerverksted".

Spennende oppstart

Her har vi holdt det gående i 22 år, forteller Jan-Tore, som selv bor i huset, slik også generasjoner før han gjorde. Øyene får bli med på en liten omvisning i verkstedet. Jan-Tore har klart å holde alle blikkenslagerne inne til vi kommer. For det meste er de alle ute i felten og jobber. Blant de yngste finner vi Daniel Hvidsten i ferd med å lodde tinn og Ole Martin Jørnsen som står ved knekkemaskinen. Magne Hellevammen, bror til Jan-Tore, har vært med på laget siden starten, og rekker så vidt å bli med på gruppebildet før han må fyke ut. Det samme må Ronny Myrbråten og Harald Stenbakk, som er spesialister på taktekking. Selv har Jan-Tore jobbet som blikkenslager i over tretti år. Jeg startet i lære i -75 i smedens lokaler, som lå akkurat her i krysset Kirkeveien/Nygårdsveien, som den gang var et knutepunkt. Siden det er tradisjon for virksomhet i dette huset, har også jeg fått lov til å drive midt i boligområdet. Selv med sterk konkurranse, klarte Jan-Tore å ta markedsandeler og få kunder. Til sammen er de åtte ansatte i blikkenslagerverkstedet, inkludert sjefen sjøl. Det var spennende og en stor utfordring å starte egen virksomhet. Jeg gjør alt selv, her går ikke ett papir ut av huset. Jan-Tore har innredet kontor over selve verkstedet. I den andre delen av huset bor han. Fem av oss bor innenfor hundre meters omkrets. Med så kort avstand til verkstedet, blir det til at vi betjener kunder både tidlig og sent, sier Jan-Tore, som merker rushet av hyttefolket i disse dager.

Stor aktivitet
I hovedsak har vi hatt oppdrag på Nøtterøy i alle år, men vi følger kundene våre rundt og har gjort en del arbeid utenfor kommunen også, deriblant blikkenslagerarbeid på Horten videregående skole og Ås botreningstilbud i Tønsberg. Vi har også en større leveranse til et leilighetskompleks i Andebu, ved siden av oppdrag for mange privatkunder. På dette markedet gjør vi rundt tre hundre jobber i året. Du holder styr på alle oppdragene? Det er en stor kabal som skal gå opp, men vi klarer å levere kvalitetsarbeid til avtalt pris og tid. Hva tror du om fremtiden for blikkenslageryrket? Det er godt å registrere at det er aktivitet i blikkenslagerlauget i Vestfold, som har arrangert flere kurser. Det er viktig å holde seg oppdatert på det faglige, både for nye og gamle blikkenslagere. Fremtiden ser også bra ut i forhold til at flere ungdommer ønsker å bli håndverkere. Enkelte blikkenslagerverksteder er også lærerplasser. Dere inkludert? Vi har fått en konkret henvendelse fra Færder videregående angående samarbeid om skoleplasser. Skolen vil benytte våre lokaler deler av året, og engasjere lærerressurser herfra.