Tirsdag, onsdag og torsdag, i anledning en årlig nasjonal kampanje, oppsøker nemlig 15 ansatte i forebyggende avdeling og feierseksjonen utvalgte adresser, blant annet i Færder.

Røykvarslere, slokkemidler, rømningsveier og brannsikker adferd er tema når Vestfold Interkommunale Brannevsen besøker enkelte innbyggere hjemme, opplyses det.

- Besøket er ikke en kontroll, kun et tilbud om veiledning og informasjon. Det er frivillig å slippe oss inn om vi ringer på døra, understrekes det.

Brannvesenets representanter er alltid kledd i uniform og med synlig legitimasjon. Besøkene vil kun finne sted på dagtid mellom 9 og 15.

- Vi har ingen å miste, fungerende røykvarsler redder liv, lyder oppfordringen.

Målgruppen for besøk er i hovedsak personer over 70 år i boliger uten piper og ildsted i Holmestrand, Horten, Tønsberg og Færder, opplyses det.

Det er for øvrig ikke det eneste som skjer denne uka, i brannvesenets regi.

De skal også ha stand i Sande, Horten og Re.

- Kommer du kan du høste av kunnskapen til feierne Jonas A. Skjelstad (t.v.) og Stian L. Tangen. De er blant brannvesenets eksperter på riktig fyring, piper og ildsteder. De gir deg også sine beste råd om røykvarslere og slukkeutstyr, opplyses det.

Feierne Jonas og Stian har med seg ovn, ved og annet utstyr slik at du kan få praktiske forklaringer på det du måtte lure på. Verktøyet de benytter ved feiing og til fjerning av beksot viser de også gjerne fram.

Med seg i bilen har de digital tilgang til databasen med alle fyringsanlegg i VIBs område, slik at du kan få svar på historikken til din pipe eller fyringsanlegg, opplyses det.