Gå til sidens hovedinnhold

Denne bingoen har du nok ikke sett maken til

I dag oppfordrer Oslofjordens Friluftsråd deg til å spille dette spillet

For abonnenter

Søppelbingo har de kalt det. Og bingo blir det når du har klart å samle avfall tilsvarende det du finner på spillebrettet.

Dessverre er det fortsatt mulig å få bingo noen steder, selv om fokus på søppel og rydding har gjort det langt bedre en del steder de siste årene.

Strandryddeuka

Anledningen for markedsføringen av søppelbingoen er strandryddeuka, som vi nå er godt inne i. Den startet den 11. september og varer til 19.

Målet med opplegget er å engasjere frivillige til å bli med og rydde naturen for søppel. Det startet med den store Strandryddedagen i 2011, men interessen ble så stor at ryddedagen har utviklet seg til å bli et ukelangt arrangement hver høst.

- Vi oppfordrer skoler, barnehager og private om å dra til en strand og spille søppelbingo. Det gir garantert mange muligheter til å forklare et alvorlig miljøproblem, og samtidig bidra til litt mindre marin forsøpling, lyder oppfordringen fra friluftsrådet.

De minner ellers om at de har flere ryddestasjoner plassert rundt omkring, også på øyene.

Du finner et par i tilknytning til Moutmarka, og ellers på Ildverket, Hui, Vakersholmen, Skjællerø, Trollholmen, Ramsholmen, Tørfest, Haneflu og Masselø.

I strandryddeboksen ligger en rull med søppelsekker, og deretter er det bare å følg denne oppskriften:

1. Ta en sekk

2. Rydd

3. Sett sekken på et sted beskrevet på boksen

4. Send melding.

Meld fra!

- Vet du om strender/områder som har mye plast og annet søppel, men ikke har mulighet til å rydde selv? Da kan du ta bilde og registrere dette på ryddenorge.no og /eller gi oss beskjed så skal vi få ryddet dette! Skal du rydde, er det også mulig å bestille utstyr. Hos Hold Norge rent kan man bestille eller hente ryddepakker med hansker og sekker, opplyser friluftsrådet.

- Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Selv små aksjoner bidrar til opprydning. Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, surfere, og mange, mange flere til en ren og vakker natur. Man trenger kun hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel, oppfordrer Hold Norge Rent som står bak den nasjonale dugnaden som strandryddeuka er.


Kommentarer til denne saken