Politiet fikk melding om en trusselsituasjon klokka 01.15. Den skal ha blitt ringt inn fra en av personene i boligen.

- De fire tenåringene skal ha knust et vindu i inngangsdøra ved hjelp av en stein og forsøkt å ta seg inn til familien, sier Trine Berg, avsnittsleder for etterforskning i Tønsberg-politiet, til Øyene.

Det er uklart hvor mange som befant seg i boligen, men det skal ha vært flere familiemedlemmer. Om noen skal ha blitt påført skade, kunne Berg ved 11-tiden tirsdag ikke si noe om.

- Fornærmede er i avhør nå, og det er også i gang avhør av vitner. De fire som er pågrepet og siktet, sitter i arresten og vil trolig bli avhørt senere i dag, sier Berg.

To av de siktede er mindreårige.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Våknet av helikopterstøy

Operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-øst politidistrikt bekreftet i natt at de fire siktede skal ha truet med skytevåpen under hendelsen på Skallestad.

Politiet valgte å rykke ut med store ressurser, både på bakken og i lufta, for å finne personene etter at de stakk fra stedet.

En av dem som ble vekket av helikopterstøy natt til tirsdag, er en kvinne bosatt på Rosanes. Da Øyene var i kontakt med henne rett før klokka 12 tirsdag, var hun ikke klar over hva som hadde foregått noen få kilometer unna.

- Mannen min og jeg våknet av helikopteret rundt klokka 03.30 og ble holdt våkne i en times tid. Vi ante ingen ting om hva som foregikk, men ble jo litt urolige for at det for eksempel kunne ha skjedd noe på sjøen.

Kvinnen antar at svært mange beboere må ha blitt vekket av helikopterstøyen.

- Den varte lenge, og det var veldig høy lyd. Jeg ringte politiet nå på formiddagen for å få vite hva som var skjedd, men de hadde ingen informasjon til oss da. Når det viser seg at det har vært en trusselsituasjon, syns jeg det er helt greit at de har brukt helikopter, selv om mange sikkert har våknet og blitt urolige. Liv og helse må gå først.

- Uoversiktlig

I følge Trine Berg er det takket være helikopteret politiet kunne lokalisere de fire som skal ha forsøkt å bryte seg inn.

- Uten at jeg per nå kjenner konkret hvilken vurdering som ble gjort med hensyn til å sette inn helikopter i natt, handler det nok om at situasjonen var uoversiktlig. Vi visste bare at det var en trusselsituasjon og ikke hvorvidt det var en relasjon mellom de involverte. Da har vi ett mål for øyet; å pågripe de som skaper uro og sørge for at liv ikke går tapt. For alt vi visste kunne dette være personer som gikk fra dør til dør og utgjorde en fare for flere.

- Vet dere nå noe om bakgrunnen for hendelsen?

- Vi kjenner ikke motivet, men har all grunn til å tro at det er en relasjon mellom de fornærmede og de siktede. Ingen ting tyder på at familien var tilfeldig utpekt, og beboere i området har derfor ikke grunn til å være engstelige.

Pågrepet ved Herstad

De fire personene som sitter i arresten, skal ha kommet i bil til Skallestad ved 01-tiden, og de ble pågrepet i nærheten av Herstad skole litt etter klokka 04.

- Så vidt jeg kan se av journalen fra i natt, skal de ha blitt pågrepet i et hus, sier Berg til Øyene.

Bilen som knyttes til de fire, ble i natt hentet av Viking.

Kjent for politiet

Politiet har, ifølge Tønsbergs Blad, kjennskap til at flere av de siktede den siste tiden skal ha hatt tilhold i Færder-området.

Noen av dem skal også være kjent for politiet fra før, med blant annet narkotikasaker på seg.

Én av guttene som er under 18 år, er etterlyst fra institusjonen der han tidligere har oppholdt seg.