Og arrangementet han håper så mange som mulig får oppleve, er ved fiolinisten, fortelleren og fotografen Christian Stejskal.

- Han skal formidle Markusevangeliet i en unik multimediaforestilling som kombinerer tekst, musikk og fotografier. Markusevangeliet er evangelisten Markus´ beretning om Jesu liv og virke. Evangeliet er med 16 kapitler det korteste av de fire evangeliene i det nye testamentet, og kan deles inn i rundt 90 beretninger og liknelser. I denne multimedia-forestillingen forteller Stejskal om Markusevangeliet – teksttro og uten manuskript, forteller Rosenvinge.

Foreleseren har reist i Midtøsten, gått i Kristi fotspor og fotografert det kulturelle landskapet i Israel, Jordan og Egypt på leting etter 90 bibelske motiver. Billedmaterialet illustrerer Markusevangeliets 16 kapitler og vises på skjerm gjennom fortellingen.

- Fotografiene illustrerer evangeliet med utgangspunkt i om Jesus hadde kommet til et postmodernistisk Midtøsten i 2020 – med det mener Stejskal hans første komme, og ikke hans andre.

Publikum blir også introdusert for korte innslag av egenkomponert musikk spilt på fiolin, opplyses det.

«Markusevangeliet» er et oppfølgerprosjekt til «Mitt Nabolag» – en kritikerrost forestilling som i årene 2016-19 ble fremført rundt 200 ganger i inn- og utland på blant annet Preus Fotomuseum, Ibsenmuseet i Skien, Kilden Teater og konserthus i Kristiansand, Litteraturhuset i Bergen og Petter Dass-museet i Alstahaug. Dette med støtte fra blant andre «Fritt Ord» og «Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup.

- Arrangementet i Teie er et åpent arrangement men naturlig nok med begrenset publikumskapasitet. Vi vil på dette arrangementet åpne for 80 publikummere, forteller Rosenvinge.