(Tønsbergs Blad)

Røykvarsleren begynte å ule og da beboerne fant årsaken, måtte de handle raskt.

Det viste seg nemlig at det hadde begynt å brenne i en termostat inne i eneboligen i Veumåsen på Nøtterøy onsdag morgen.

Nødetatene ble varslet og da de kom fram, måtte de skjære ut deler av veggen for å komme ordentlig til.

– Veggen der termostaten til gulvvarme står var varm og vi åpnet den for kontroll, sier brannmester Ivar Paulsen.

Og fortsetter:

– Brannen slokte vi ved å på litt vann etter at vi åpnet veggen. Beboer har gjort innsats med en liten boks med slukkespray før vi kom, det kan ha dempet brannen. Det har vært varmt inne i veggen og sot har kommet ut oppe i taket, sier brannmesteren.

Evakuerte ut

Det var en del sur røyk i boligen etter brannen og beboerne evakuerte ut. De ble sjekket ut av ambulansepersonell på stedet.

– Beboerne er OK, opplyser Paulsen.

Oppretter sak

På sin Facebook-side har Vestfold interkommunale brannvesen følgende råd til hva slags utstyr man bør ha hjemme:

– I tillegg til de lovpålagte slukkemidlene brannslokningsapparat eller husbrannslange er det lurt å ha en boks med slukkespray lett tilgjengelig. Ofte er det nok til å ta en brann helt i starten. For mange kan noe så enkelt som et vannglass være redningen om det skulle oppstå brann i klær eller møbler ved røyking. Alle branner begynner små, skriver de.

Også politiet rykket ut til brannen.

– Det er noe varmgang i veggen, men det er kontroll på stedet. Beboere er sjekket ut av ambulansepersonell, uskadd. Vi oppretter sak, melder operasjonssentralen.