Disse brannene kunne endt verre

OVERTENT: Brannen startet i et uthus, som etter hvert ble overtent.

OVERTENT: Brannen startet i et uthus, som etter hvert ble overtent. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Rask reaksjon fra personer begrenset brannskader.

DEL

(Tønsbergs Blad) Brannvesenet har sett på brannene i august. Innenfor Vestfold interkommunale brannvesens (VIB) område, har det vært brann eller røykutvikling i fem bygninger. På etatens egne Facebooksider har de lagt ut deres egne vurderinger av brannene.

Hyttebrann

En hytte på Tjøme ble totalskadd etter at det oppsto brann av ukjent årsak i et uthus som spredde seg til hytta. Bygget sto da brannen var slukket og de berørte kunne få ut noen eiendeler, men hytta ble så skadet at den vil bli revet.

Fange tente på

En innsatt satte fyr på inventar på cellen i Sem fengsel, de ansatte gjorde god innsats da de evakuerte den innsatte fra branncellen og slo ned brannen med brannslange.

Brukte hageslange

På Tolvsrød, Tønsberg førte kortslutning i en stikkontakt til brann i veggen på en garasje. En årvåken nabo oppdaget brannen og begrenset den med hageslange, mens vi var på vei.

Vekket beboere, ringte 110

Disse er med i VIB

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) er et samarbeid mellom disse kommunene (eierandel i parantes):

  • Tønsberg kommune (36 prosent)
  • Horten kommune (23,5 prosent)
  • Nøtterøy kommune (19 prosent)
  • Holmestrand kommune (9,2 prosent)
  • Re kommune (8 prosent)
  • Tjøme kommune (4,3 prosent)

Kilde: www.vibr.no

I Horten oppdaget en beboer røyk i leiligheten ved 06-tiden på morgenen 12. august. Vedkommende lette rundt, men fant ikke opphavet til røyken. Etter forbilledlig å ha vekket og varslet beboer i etasjen under om at det kunne være brann i bygget, ringte beboeren 110. Vi kom og fant ut at røyken stammet fra en smeltet stikkontakt bak kjøleskapet.

Brannvesenet ber deg sjekke kontaktene dine

Brann i søppelanlegg

Den femte brannen oppsto i en sorteringshall for restavfall på Taranrød i Tønsberg. 110-sentralen ble automatisk varslet da sprinkleranlegget var utløst av varmen. Et sprinklerhode som dusjet vann over flammene var nok til å begrense brannen, før vi kom til stedet og iverksatte slukking.

– Ved alle brannene har aktiv innsats fra personer på stedet bidratt til å begrense omfanget, bortsett fra på gjenvinningsstasjonen der fungerte det tekniske systemet optimalt, skriver brannvesenet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken