Mann meldte fra om brann i konteiner

SLUKKET ULMEBRANN: Takket være en forbipasserende, fikk brannvesenet tips om en ulmebrann i Kanalveien sent i går kveld.

SLUKKET ULMEBRANN: Takket være en forbipasserende, fikk brannvesenet tips om en ulmebrann i Kanalveien sent i går kveld. Foto:

Brannvesenet rykket sent i går kveld ut til det som viste seg å være kraftig røykutvikling i en konteiner.

DEL

(Tønsbergs Blad) Kl.23.29 fredag rykket brannmannskapene ved stasjon Tønsberg ut etter melding om røykutvikling fra kontainer ved et næringsbygg i Kanalveien, Tønsberg.

– Brannen ble oppdaget tilfeldig av en som kjente røyklukt på sin vei til busstoppet i Kanalen. Han ringte 110 og det var bra, sier underbrannmester Ivar Paulsen.

Da brannvesenet kom fram var det kraftig røykutvikling i konteineren, og plastlokkene på toppen var i ferd med å smelte.

– I mangel av oksygen var dette enn så lenge en ulmebrann, med masse innestengt røyk i den lukka kontaineren. Vi slukket med skumblandet vann, sier Paulsen.

Det var ikke noen umiddelbar fare for spredning, men hadde plastlokkene smeltet bort og brannen dermed fått oksygen, kunne dette fort ha blitt en flammebrann.

– Bygget svært nær konteineren er av betong, men med store vinduer kan sprekke ved en flammebrann. Derfor var ikke plasseringen av konteinerne helt ideell, avslutter underbrannmester Ivar Paulsen.

For alle er det grunn til å merke seg at de fleste forsikringsselskap har avstandskrav for plassering av kontainere og avfallsdunker. Det gjelder både for private og næringskunder. Å følge disse kravene kan bli lønnsomt om uhellet skulle være ute. Aller best er det selvsagt at det ikke oppstår brann, melder Vestfold interkommunale brannvesen på sine Facebook-sider.

Artikkeltags