(Tønsbergs Blad)

Det er travelt for brannmannskapene lørdag ettermiddag. Like etter å ha slukket en brann i noen busker i Stoltenbergs gate i Tønsberg sentrum, var brannvesenet på vei til Fjærholmveien i Færder.

– Brannvesenet rykker ut på melding om brann i en søppeldunk, skrev Sør-Øst 110 på Twitter.

Kort tid etter sier vaktsjef Harald Kleppo for Sør-Øst 110 at brannen er slukket, og at brannvesenet er ferdige på stedet.

Årsaken til brannen i søppelkasasen var en engangsgrill.

LES OGSÅ: Vil forby slike griller: – Ved å innføre et forbud unngår man misforståelser og helt unødvendige branner

Her har noen kastet en engangsgrill med glør i avfallsdunken. Vi slokte, sier brannmester Kenneth Stensrud i en oppdatering fra Vestfold Interkommunale Brannvesen på Twitter.

Han legger ikke skjul på at han er oppgitt:

Det er nesten uforståelig, her har de hele Oslofjorden ti meter unna og burde ha alle muligheter til å slokke engangsgrillen fullstendig før den kastes. Og til alt overmål står det en egen stor avfallsdunk i stål med luke til engangsgrill rett ved siden, sier brannmesteren og legger til:

Bruk hodet og bruk vann om du tar risikoen med å grille med kull eller engangsgrill nå som det er så tørt. For å slokke en liten engangsgrill trenger du inntil 10 liter vann. Vi anbefaler at du ikke tar sjansen på å fyre opp og få et eventuelt ansvar for å starte en større brann

LES OGSÅ:Rykket ut til brann i Tønsberg sentrum

LES OGSÅ:Gressbrann på Jarlsø

LES OGSÅ:Angelica (18) og familien sov inne i hytta da det begynte å brenne: – Jeg fikk panikk