Lei ut skattefritt

Har du plass til overs, bør du leie ut til studenter, oppfordrer Huseiernes landsforbund.

Har du plass til overs, bør du leie ut til studenter, oppfordrer Huseiernes landsforbund. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Huseiere med ekstra plass i boligen, bør kjenne sin besøkelsestid og leie ut til studenter.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er oppfordringen fra Huseiernes Landsforbund.

Tusenvis av studenter er i disse dager på desperat boligjakt over hele landet. Det gir muligheter for dem som har ekstra husrom.

– Utleie av hybler kan være en fin biinntekt for huseiere, og i mange tilfeller er det til og med skattefritt, sier advokat Line Parelius i Huseiernes Landsforbund.

– Derfor oppfordrer vi alle som har ledig husrom til å leie ut til en trengende student. Mange huseiere kan med beskjedne påkostninger innrede en hybel for utleie. Inntektene fra hybelutleie er innenfor visse grenser skattefrie, og utleie kan gi et godt tilskudd til privatøkonomien.

Skattefritak

Du kan leie ut inntil halvparten av sin egen bolig målt etter utleieverdi, uten at du må betale skatt av leieinntektene. Lofts- eller sokkelleilighet i enebolig kan også leies ut skattefritt.

– Eier man en tomannsbolig og selv bor i den ene delen, kan den andre delen leies ut skattefritt, og man kan i tillegg leie ut inntil halvparten av den delen man selv bor i, beregnet etter utleieverdien, sier Parelius.

– Skal man leie ut mer enn én boenhet bør man forhøre seg med en ekspert på forhånd, slik at man ikke overskrider grensen for skattefri utleie. Det kan gi svært ubehagelige overraskelser, sier Parelius.

Smertefritt

– Erfaring viser at åtte av ti leieforhold forløper smertefritt, men det finnes både farer og feller. Derfor er det av stor betydning at tingene gjøres riktig helt fra start. Da unngår man mange fremtidige problemer, avslutter advokat Line Parelius i Huseiernes Landsforbund. (ANB)

Artikkeltags