Gå til sidens hovedinnhold

Så fort får vi boliggjeld

Artikkelen er over 5 år gammel

Én av fire er ferdig med visningen på ti minutter.

(Siste)

Selv om bolig er den største økonomiske investeringen i livet, bruker få boligkjøpere mer enn rn halvtime på visning.

Liten tid

Kvinnene bruker kortest tid når de er på visning. Én av fire sier at de gjør unna boligvisningen på ti minutter.

– På ti minutter får man liten tid til å sjekke boligens tilstand eller stille spørsmål om dokumentasjon på utført oppussingsarbeid. Jo mer du vet om boligen, desto tryggere kjøp vil du gjøre, sier daglig leder Per-Christian Svendsen i Boligmappa.no.

Mennene i YouGov-undersøkelsen er hakket mer tålmodige enn kvinnene. Én av ti sier de bruker ti minutter på visning.

Disse er kjappest

Innbyggerne i Bergen og Oslo brukes kortest tid på visning. I begge byer sier én av fem at de bruker 10 minutter. Det er sørlendingene som er mest omstendelige. Nesten ni av ti sier de bruker en halvtime eller mer på visning. Det er ti prosent over landsgjennomsnittet.

På landsbasis oppgir kun 13 prosent oppgir at de bruker én time på visning, mens kun tre prosent bruker mer enn én time.

Store lån

I reviderte nasjonalbudsjett advarte regjeringen gjeldstyngede norske husholdninger, som ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) i snitt har lånt 2,3 ganger sin årlige inntekt.

– Én av seks nordmenn sier tilstanden på boligen var dårligere enn de antok da de la inn bud. Det er kanskje ikke så rart når nesten åtte av ti bruker en halvtime eller mindre på visning, sier Svendsen.

Det er unge som bruker kortest tid på visning. To av ti under 34 år sier de kun bruker ti minutter. For pensjonistene er det helt motsatt. Kun syv prosent av de over 65 år sier de bruker ti minutter.

– Bruker man lengre tid på visning og sjekker av dokumentasjon, reduseres også sjansen for at man kjøper katta i sekken, sier Svendsen. (ANB)

Kommentarer til denne saken