Dyrest i Stavanger

? Stavanger har blitt et meget spesielt boligby. Med så høy aktivitet i oljenæringen og tilflytning av høyt utdannet arbeidskraft, blir det et vedvarende press på leieprisene, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

? Stavanger har blitt et meget spesielt boligby. Med så høy aktivitet i oljenæringen og tilflytning av høyt utdannet arbeidskraft, blir det et vedvarende press på leieprisene, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stavanger er fortsatt Norges dyreste utleieby, mens det er noe roligere i hovedstaden før studentene strømmer til byen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Utleieprisoversikt fra landets største utleier, Utleiemegleren, viser at det i snitt kostet 13.000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juli. Det er opp 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på hele 22,4 prosent.

I snitt kostet det 16.375 kroner i måneden for en 3-roms leilighet i Stavanger. Dette er en økning på 12,7 prosent fra juni, og sammenlignet med juli i fjor er det en oppgang på 24,4 prosent.

Dette fører til at Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie seg en bolig i Norge.

– Stavanger har blitt et meget spesielt boligby. Med så høy aktivitet i oljenæringen og tilflytning av høyt utdannet arbeidskraft, blir det et vedvarende press på leieprisene, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Samtidig er det slik at de fastboende som også jobber i oljenæringen, som før gjerne jobbet noen år i utlandet og leide ut boligen hjemme, også er i byen for å jobbe.

– Resultatet er at det blir få ledige boliger og mange med høy betalingsevne som kjemper og å få seg et sted å bo. Det gir utslag i Norges dyreste utleiepriser, sier Farmakis.

Oslo

I Oslo kostet det i snitt kostet 8.325 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 0,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,0 prosent.

I snitt kostet det 10.131 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo, og det er ned 4,8 prosent fra juni. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,4 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13.143 kroner i måneden; en nedgang på 1,9 prosent. Sammenlignet med juli i fjor, er det en oppgang på 6,2 prosent.

– Denne sommeren har vært noen roligere enn tidligere. Det er fortsatt høyt press i markedet, men de objektene som ligger i det øvre sjiktet, har færre interessenter, sier Nikolaos Farmakis.

Juli ble en noe roligere måned enn ventet på forhånd. Det er samtidig ventet en hektisk august i forbindelse med oppstart av studier og mange som erfaringsmessig flytter og bytter jobb på denne tiden av året.

Snart står studenter i kø på jakt etter bolig.

– Men nå begynner prisene å bli så høye at det å leie seg en egen bolig med god beliggenhet alene, begynner å bli uaktuelt for studenter. Vi ser derfor at spesielt de unge går sammen og leier seg et bokollektiv, sier Farmakis.

Trondheim og Bergen

I snitt kostet det 9.233 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i juli. Det er en nedgang på 9,0 prosent sammenlignet juni, men en oppgang på 3,9 prosent i forhold til juli i fjor.

– Det er full aktivitet på leiemarkedet i Trondheim nå. Det meste handler om studentene. De er mange, og det er kamp om de tilgjengelige boligene, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

I Bergen kostet det i snitt kostet det 13.350 kroner å leie en 3-roms leilighet i juli; en oppgang på 9,0 prosent fra juni. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 19,1 prosent

Romerike og Bærum

I snitt kostet det 8.043 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i juli, noe som er en nedgang på 8,5 prosent sammenlignet juni. I forhold til samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,2 prosent.

I Bærum er prisene økende.

– Markedet har vært noe preget av ferietid i juli, men likevel god respons på objekter i mellomklassen, mens det har vært middels god respons på de dyreste objektene i juli, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at alt tyder på at det blir bra trykk i august måned, slik det erfaringsmessig pleier å være. (ANB)

Artikkeltags