Trine ble Fabians (14) redningskvinne

Hverdagshelt: Trine Urang var ute i båten sin da hun fikk øye på Fabian Flaatten (14) som vinket på hjelp i Tyrifjorden. Etter en etterlysning i avisa, fikk familien takket Urang for all hjelp.

Hverdagshelt: Trine Urang var ute i båten sin da hun fikk øye på Fabian Flaatten (14) som vinket på hjelp i Tyrifjorden. Etter en etterlysning i avisa, fikk familien takket Urang for all hjelp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Trine Urang fra Røyse i Hole kommune sjekket lokalavisen i lunsjpausen, fikk hun seg en overraskelse.

DEL

(Sandefjords Blad) Torsdagens sak om Fabian (14) fra Stokke, som mistet påhengsmotoren midt ute i Tyrifjorden og lette etter de to som hadde hjulpet ham, ble blant annet gjengitt i Ringerikes Blad.

Skjebnen ville ha det til at Trine Urang abonnerer på avisa, og da hun åpnet nettavisa torsdag så hun et kjent ansikt.

– Jeg kjente igjen bildet av gutten og så det var en etterlysning, så da sa jeg ifra til avisa, forteller hun, og legger til:

– Jeg tenkte ikke på at noe sånt skulle skje, men jeg skjønner godt moren som ville ha kontakt. Jeg forventet ikke noe takk, det er naturlig å hjelpe når noen trenger det.

– Man må følge med

Urang kjøpte båt i år og var ute på en av sine første turer i den nye båten med sin far da de fikk øye på Fabian.

– Vi satt og pratet da vi så noen som vinket. Jeg kjørte bort og sjekket om han trengte hjelp, og det gjorde han. Han fortalte at mange hadde kjørt forbi, det overrasket meg.

De merket at 14-åringen var tydelig preget av situasjonen og fikk hjulpet ham med motoren.

– Han skalv og holdt motoren over ripa på utsiden av båten. Vi hjalp ham med å få den oppi og tauet ham rundt. Han forklarte at han holdt til på en av hyttene. Da vi nærmet oss, spurte vi om han kunne ro i land selv. Det kunne han, forteller hun.

Også hun stusser over at så mange bare kjørte forbi, selv om hun legger til at det kan ha vært vanskelig å se ham vinke.

– Man må følge med og hjelpe til, oppfordrer hun.

Glade for at saken nådde fram

Torsdag ettermiddag ble det formidlet kontakt mellom Urang og Fabians familie. Gleden var stor da pappa Petter Flaatten endelig fikk snakket med kvinnen som hjalp unggutten i sikkerhet.

– Hun fortalte at når man ser en ung person som står der og hyler, er det klart man stopper. Men det er tydeligvis ikke en selvfølge for alle. Hun var glad for å hjelpe til, forteller han.

Familien er glade for at historien fikk en positiv slutt, selv om de gjerne skulle sett at flere hadde stoppet for å hjelpe.

– Alt i alt har det gått veldig bra. Det viktige for oss var å kunne få sagt takk. De slapp han rett på utsiden av brygga og kjørte videre. Jeg har tenkt mye på at vi skulle fått takket, og nå har vi gjort det. At folk bare kjører forbi når det virkelig trengs, harmonerer ikke med det jeg har lært, sier Flaatten.

Faren har kun godord å si om Trine Urang, som stilte opp da sønnen hans trengte hjelp.

– Det gjorde all forskjell for Fabian. Han sier at det var hans verste opplevelse så langt. Det hadde stor betydning for oss også, forklarer han, og legger til:

– Jeg er veldig glad for at vi fikk kontakt med dem. De fortjener å vite at det blir verdsatt. Det viktigste for en forelder er at ungene kan føle seg trygge. Vi er takknemlige for at saken nådde fram.

Artikkeltags