Gå til sidens hovedinnhold

Barna fikk seg litt av en opplevelse på Tjøme i forrige uke - Se mange bilder!

Artikkelen er over 1 år gammel

I vinterferien har flere lag og foreninger arrangert aktiviteter for barn og unge i Færder kommune, intet unntak er Maren Bonsaksens Øy-Gøy. 

– Tredagers camp med utfordrende aktiviteter har skapt minner for livet, forteller Bonsaksen.

Til tross for stor spredning i alder, forteller hun at det ble mye latter og glede disse tre dagene.

– Det var i alt 10 barn i alderen 7 til 13 år som deltok. Med Nasjonalparken som aktivitetsplass og kiosken på Verdens Ende har vi hatt tre fantastiske dager. Det er imponerende lite som skal til før leken og latteren er i gang. Ekstra utfordrende ble det når naturkreftene viste muskler på Verdens Ende, men det var bare gøy.. Sterk vind fra sør vinket oss opp til toppen av «Skåetangen». Her fikk vi virkelig kjent på kreftene. Litt nærmere havet fikk vi i tillegg følt bølgebrusen slå innover, og ikke minst over oss, til stor begeistring.

SE EN STOR BILDESERIE FRA ARRANGEMENTET NEDERST I ARTIKKELEN!

LES OGSÅ: Maren og aktivitetsgjengen på Tjøme hadde litt av en juleavslutning - Se bildene

Trosset naturkreftene

Også i Moutmarka fikk barna kjenne på den sterke vinden.

– Marka var fylt med skrål og latter mens vi kappløp med vinden. Moutmarka viste også nye krefter, enkelte steder var svabergene fylt med skum til alles store beundring og glede. Skumparty er og blir en «hit», selv når temperaturen er til å ta og føle på. Da vi kom til Treidene snublet vi nærmest over et skattekart med påløpende utfordringer i alle varianter.

Bonsaksen forteller at oppgavene varierte fra å gjenkjenne flagg fra hele verden, til å blande bikarbonat og eddik i en flaske hvor gassen blåste opp en ballong uten ytterligere hjelp.

– Vel fremme til lavvoen til hengekøyer festet i fjellet, var det deilig med oksestek, pølser og film. Det ble skravling til de sene nattetimer. Dag to bar det ut med Rune Hübner og fjordtaxi til Paradisbukta. Det ble nok en nydelig dag med fantastisk gøye bølger. Alt var perfekt, eller vent nå litt. Noen hadde glemt pølsene hjemme. Det gikk ikke lang tid før vi alle kjente på sultfølelsen, heldigvis hadde vi med oss Gjendekjeks med sjokolade. Tilbake på Verdens Ende sto pølser og bading på agendaen. Med SUP-brett testet vi bølgene på utsiden av «Sandholmen» og avsluttet oppholdet med burger og mer bading og sup.

– Jeg må få takke Nøtterø Bakeri som sponset oss med deilige brød til ostesmørbrød og også Lions for bidraget til tørrdrakt, avslutter Bonsaksen.

Bildeserie

Vinterfeire-camp på Tjøme

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.