– Dette er helt nyyyydelig!

FULLT: Det var fullt på Torvet da nesten 2000 barn fra barnehagene i Tønsberg samlet seg rundt julegranen onsdag formiddag. Hjertene de hadde laget skulle henges på treet, og barna skulle synge og danse.

FULLT: Det var fullt på Torvet da nesten 2000 barn fra barnehagene i Tønsberg samlet seg rundt julegranen onsdag formiddag. Hjertene de hadde laget skulle henges på treet, og barna skulle synge og danse. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med nesten 2000 barn i varmedresser og røde roser i kinnene, ble det liv og røre på Torvet i Tønsberg onsdag morgen.

DEL

(Tønsbergs Blad) TØNSBERG: – Da jeg gikk nedover Torvet i dag og så alle ungene og hørte musikken, kom julestemningen. Og gåsehuden. Dette er jo helt nydelig, sier leder for Tønsberg sentrum, Cecilie Bækken Sørumshagen.

– Og ett av de arrangementene vi har gjennom hele året jeg gleder meg mest til.

MED GÅSEHUD: Leder i Tønsberg sentrum, Cecilie Bækken Sørumshagen fikk gåsehud og julestemning da hun så alle barna på Torvet.

MED GÅSEHUD: Leder i Tønsberg sentrum, Cecilie Bækken Sørumshagen fikk gåsehud og julestemning da hun så alle barna på Torvet. Foto:

Mange fikk nok den samme følelsen; nå er det snart advent med alt hva det inneholder av innekos og hygge. For noen barn startet dagen med en riktig så lang marsj. Ansatte og barn fra Slagen barnehage tok beina fatt, de minste barna fikk sitte i vognene.

LES OGSÅ: Til helgen tennes Norges kanskje mest spesielle juletre

PÅ HJUL TIL JULETRE: Spreke barn og ansatte fra Slagen barnehage tok beina og hjula fatt da de skulle til Torvet for juletrepynting. Tonje Hertaas til venstre og Anne Kristin Haugen i godt driv ved Kilden kino på vei til byen.

PÅ HJUL TIL JULETRE: Spreke barn og ansatte fra Slagen barnehage tok beina og hjula fatt da de skulle til Torvet for juletrepynting. Tonje Hertaas til venstre og Anne Kristin Haugen i godt driv ved Kilden kino på vei til byen. Foto:

– Det er bare deilig med en tur på morgenen, sa Anna Kristin Haugen da vi møtte henne og kollegene skyvende på tunge barnevogner. – Det er ikke plass på bussen til så mange vogner, så da tenkte vi at det var deilig å gå. Og barna synes det var stas å se på trafikken langs veien til Torvet. Der møtte de nesten 2000 andre barnehagebarn fra kommunen, som alle hadde vært med på å lage hjertene som skal pryde juletreet.

Modige brannmenn

Elias (5) fra Skoglund barnehage gledet seg til å se hjertet han hadde vært med på å lage. Fra Sandåsen barnehage hadde Mia (5) og Alina (4) tatt turen. – Vi er her for å se på hjertet vårt, forteller Mia. Og synge og danse. Det er moro å se på brannmennene. De tør å gå helt opp i toppen av treet!

FANT HJERTET SITT: Mia og Alina fant tilbake hjertet de hadde laget, sammen med Ann-Cathrin Haug fra Sandåsen barnehage.

FANT HJERTET SITT: Mia og Alina fant tilbake hjertet de hadde laget, sammen med Ann-Cathrin Haug fra Sandåsen barnehage. Foto:

For brannkonstabel Mats Erik Pettersen og utrykningsleder Steinar Holm er dette også en av de fineste oppdragene de har i året. – Jula kommer ikke til Tønsberg før vi tar en tur til Torvet, vet du, sier Holm med et smil.

 – Slike oppdrag er jo bare hyggelige, og takket være alle barnehagebarna og deres innsatts, kan vi love et flott tre i år også, sier han.

Artikkeltags