Disse barna gikk over én mil - se bildeserie fra årets store tur i barnehagen på Tjøme

Endelig fremme: På Verdens Ende ble det delt ut diplomer til de flinke turgåerne.

Endelig fremme: På Verdens Ende ble det delt ut diplomer til de flinke turgåerne. Foto:

Førskolebarna i Lindhøy barnehage kom til Verdens Ende etter en lang tur her om dagen. Dermed var et veldig viktg mål nådd.

DEL

Fra januar har nemlig Skarvene (førskolebarna) i Lindhøy barnehage hatt som førskoleprosjekt å gå på tur og bli kjent på Tjøme. Naturen har så mye å by på. Fra tett urskog, til fjell, sjø og svaberg. 21 turer har det blitt over hele øya. Og nylig gikk den store styrkeprøven av stabelen: Turen fra barnehagen på Lindhøy til Verdens Ende. En strekning på 1,1 mil.

– Og det var ikke uten dramatikk da det så ut som værgudene hadde planer om å ta frem alt det været de har på lur. Fra sol til tornado. Men sola skinner alltid på Tjøme. Det ble en fantastisk tur i sol og varmt vær. Ikke en regndråpe falt på oss den dagen, rapporterer en fornøyd styrer Janne Clasen.

Hun kan fortelle at turen slett ikke går langs landeveien. Barna er innom både skog og berg og selvsagt strandområder.

På Verdens Ende ventet foreldrene i spenning. Der tok barna ropet sitt før de løp opp den siste bakken og opp til tusenårsstedet hvor foreldrene sto i espalie og tok imot ungene med heiarop og flagg.

– Det blir noen tårer hos både små og store da, opplyser Clasen. Vel fremme var det høytidelig utdeling av diplom for alle turene, en håndbrettet eske med ull og en ametyst som skal gi minner om barnehagetiden. Deretter delte Skarvene ut pizzasnurrer de hadde laget selv og saft.

- En flott avslutning på et minnerikt prosjekt sammen med foreldre, besteforeldre og søsken. Målet er at barn skal bli glad i naturen, bli glad i å bevege seg, få kunnskap om nærmiljøet sitt og ikke minst forske og få kunnskap om alt de finner langs stien, sier Clasen.

Artikkeltags