Har du et hjem for Irene Michelle og Ali?

Irene Michelle og Ali kan tenke seg et år på øyene det kommende skoleåret.

Irene Michelle og Ali kan tenke seg et år på øyene det kommende skoleåret. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I midten av august kommer 119 utvekslingselever til Norge. AFS leter etter familier på øyene og ellers i Vestfold som kan ta imot dem.

DEL

Irene Michelle fra Italia lurer på hvem som skal lære henne å like brunost, og Ali fra Tyrkia vil veldig gjerne utforske den flotte, norske naturen.

- Det er noe helt eget å ta sine første skritt i et fremmed land, enda vakrere er det kanskje å få være med på reisen, mener AFS Norge, en internasjonal, ideell, frivillig medlemsorganisasjon, som har 70 års erfaring med utveksling.

Og å få være med på reisen, kan du altså gjøre ved å bli vertsfamilie med AFS Norge Internasjonal Utveksling.

11 måneder i Norge

- 16. august ankommer 119 spente utvekslingselever til Norge for å leve ut drømmen sin om å ta del i en vanlig, norsk hverdag. To av disse er Irene Michelle fra Italia og Ali fra Tyrkia. De neste 11 månedene skal Irene Michelle og Ali bo hos en norsk familie, gå på videregående skole og delta på aktiviteter i lokalsamfunnet, forteller Marta Binelli i AFS.

AFS leter nå etter familier her i området som har lyst til å dele hverdagen sin med de to ungdommene.

- Å ta imot en utvekslingselev er en fin måte å få et unikt innblikk i en annen kultur, samtidig som man får se den norske kulturen gjennom noen andres øyne. Som vertsfamilie tilbyr dere først og fremst et trygt og godt hjem for en utvekslingselev gjennom et skoleår. Eleven skal være en del av familien, og delta i familielivet på lik linje med andre familiemedlemmer, som å hjelpe til forberedelsene til fredagstacoen eller bli med på søndagstur i skogen, forklarer Binelli videre.

Vertsfamilier i alle former

Irene Michelleer en nysgjerrig og sprudlende jente fra en liten by i Italia.

- Hun setter stor pris på nære venner og familie, og bruker mye av fritiden sin til å være med dem Irene er den i vennegjengen som tar initiativet til å gjøre noe og er flink til å inkludere alle. På skolen er hun motivert og bringer positivitet til klassen. Irenes store lidenskap er å skrive noveller, i tillegg er hun glad i kunst og spesielt tegning. Irene gleder seg veldig til å bli med på en ny hverdag her i Norge, kan AFS fortelle.

- Ali er en sosial, åpen og sympatisk gutt med mange ulike interesser. Han er spesielt glad i geografi, litteratur, musikk og sport. Ali har spilt piano i flere år, og han driver også med fotball på fritiden. Han er engasjert på skolen og har hele tiden lyst til å lære noe nytt. Språk er også noe Alt interesserer seg i, og i tillegg til tyrkisk og engelsk, kan han også fransk, italiensk og litt arabisk. Han ser frem til å oppleve den norske kulturen, og dele fra sin egen kultur.

Om man er én eller to foreldre, med små, store, voksne, mine, dine, våre eller ingen barn har ingen betydning. Vertsfamilier kan komme i alle former og fasonger, det viktigste er at man er åpen for å ta imot en student inn i livet og hverdagen. Vertsfamilien er elevens største støttespillere under oppholdet i Norge. Som vertsfamilie må man stille med kost og losji, og hjerterom.

Binelli håper noen på øyene kan tenke seg dette for det neste skoleåret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken