Gå til sidens hovedinnhold

Bane Nor planlegger gigantisk «tog-hotell» nær Tønsberg

Artikkelen er over 3 år gammel

Bane Nor planlegger et stort anlegg hvor togene skal «overnatte». Nå vurderer de lokasjoner i både Tønsberg, Re, Horten og Sandefjord.

(Tønsbergs Blad)

En ny togparkeringsplass der togene parkeres om natten må til for å kunne utnytte kapasiteten på et nytt dobbeltspor og kjøre flere avganger i timen.

Etter dagens planer skal anlegget stå ferdig samtidig med det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen i 2024.

– Det er ikke bestemt hvor anlegget skal bygges, men det må komme i nærheten av Tønsberg stasjon. Derfor er det foreløpig områder i Sandefjord, Tønsberg, Re og Horten kommuner som vurderes som aktuelle, melder Bane Nor.

LES OGSÅ: Her er det heis for buss – VKT mister reisende

Anlegget blir i størrelsesorden 40 dekar. Det skal være plass til å parkere de 14 enkle togsettene som skal brukes til og fra Tønsberg stasjon. Hvert av disse enkle Flirt-settene er på 110 meter.

– Nå informerer og involverer vi kommunene og regionale myndigheter i søket etter realistiske steder for togparkeringsplassen. Vi skal komme fram til flere konkrete alternativer og over sommeren starter en offentlig planprosess. I prosessen skal vi kartlegge de forskjellige alternativene, og i samarbeid med kommunene og fylkeskommunen finne den beste lokaliseringen for anlegget.

Hensettingsanlegget, som togparkeringen heter på fagspråket, er stedet der togene parkeres om natten og når de ellers ikke er i drift. På et slikt anlegg utføres det enkel service og vedlikehold. Anlegget må være tilknyttet jernbanesporet og ha en kapasitet og størrelse som er tilpasset trafikken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.