Gå til sidens hovedinnhold

– At noen gjør dette på en dag som er så vanskelig for mange er helt uforståelig

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi må ikke glemme all støtten i samfunnet også. Det viser at det er en motpol til disse handlingene, sier Toril Holmøy Svendsen, leder i Støttegruppa 22.juli avdeling Vestfold.

(Tønsbergs Blad)

I kveld skal 22. juli minnemarkeringen være i Minneparken ved Hotel Klubben. Minnesteinen ble tidligere i vår flyttet fra Teie Hovedgård.

LES OGSÅ: Sprayet hakekors på 22. juli-minnesmerke

Holdningene og tankegodset til gjerningsmannen er fortsatt der ute

Mandags morgen, åtte år etter terrorangrepene, har noen sprayet et hakekors midt på minnesmerket i Tønsberg.

– Dette er helt forferdelig. At noen gjør dette på en dag som er så vanskelig for mange er helt uforståelig. Det viser at holdningene og det tankegodset som gjerningsmannen hadde fortsatt er der ute, sier Toril Holmøy Svendsen som er leder for Støttegruppa 22. juli avdeling Vestfold.

Minnemarkering i kveld

Klokken 19.00 i kveld skal det være en minnemarkering i Minneparken og Svendsen forteller at markeringen nå vil ha to fokus.

– Dette er en markering for dem som er berørte og som synes det er godt å komme sammen i dag. Samtidig vil det jo også være et fokus på at det fortsatt er et tankesett der ute som gjerningsmannen også hadde.

– Vi må ikke glemme all støtten i samfunnet

Svendsen mener det er viktig å ikke glemme at de aller fleste synes en slik handling, som skjedde med minnesmerket, er forferdelig.

– Vi må ikke glemme all støtten i samfunnet også. Det viser at det er en motpol til disse handlingene og at de aller fleste synes dette er en forferdelig handling.

Minnemarkeringen starter klokken 19.00 i kveld og Svendsen forteller at alle er hjertelig velkommen.

Les også

22. juli-markering på nytt sted

Kommentarer til denne saken