Etter en regnfull fredag, hvor båtene kom seilende fra sine hjemmehavner, ble lørdag morgen fantastisk. Startmannskapet hadde en plan og et ønske om å få gjennomført fire race første dagen, da ville norgesmesterskapet være «i havn».

Med sol fra klar blå himmel og frisk bris ble det mange fine og tette dueller som førte til fire gjennomførte race med svenske lag på toppen av resultatlistene både i liten og stor klasse.

Søndagen skulle det seiles to race for å fullføre serien. Disse ble gjennomført perfekt og verdige vinnere og NM-mestere kunne kåres. Det snek seg inn nordmenn på første plass i begge klassene når mesterskapet skulle telles opp.

Gullmedaljen altså i liten klasse gikk til Peer Moberg fra Bundefjorden, med Tønsberg seilforening seilerne Jostein Aker og Erik Fusdahl om bord. I stor klasse gikk gullmedaljen til Henrik Tangen med mannskap fra Brevik seilforening.

I liten klasse gikk både sølv- og bronsjemedaljen til seilere fra Tønsberg seilforening. «Fri av Fjærholmen» med Jan Petter Rød og «Extase» med Nils Kamfjord seilte godt og hadde to fantastiske dager på sjøen. Det ble en sterk sølvmedalje til Fri av Fjærholmen og en flott bronsemedalje til Extase.

Jan Petter Rød er stolt av sølvmedaljen, spesielt fordi gjennomsnittsalderen om bord er i overkant av 60 år.

- Vi har et godt lagspill ombord, og alle kjenner sine arbeidsoppgaver, det gir oss en sterk fordel, sier Jan Petter. Han forteller at de hadde et uhell ombord da spinnakeren hang seg fast og spjæret, men sølvmedaljen var verdt en spinnaker.

Mesterskapet ble avviklet sør for Fulehuk fyr.

- Selv om helgens vindforhold var relativt stabile, gjelder det å holde tritt med vindens endringer, særlig fordi vi alltid seiler med maks seil oppe. Derfor må vi alltid trimme vinden inn og ut av seilene. Du kan si det sånn at vi alltid seiler på kanten av stupet, sier Nils Kamfjord.

Sølvmedaljen i stor klasse gikk til Game med Calle Andersen som skipper med TS seilerne Sverre Tangerud, Eilert Kamfjord og Bjørn Olav Strandli om bord.

To fantastiske dager med perfekt vind, sol fra skyfri himmel og topp motiverte seilere gjorde denne helgen perfekt!