(Tønsbergs Blad)

509 pasienter er innlagt med korona i Norge per mandag 21. februar. Det er ny rekord, melder NTB.

Tallet er økende, med 67 flere koronainnlagte enn fredag.

Av disse er 276 personer innlagt i Helse Sør-Øst, derav 41 er innlagt på intensivavdeling og 21 får respiratorbehandling. Mandag 13. februar var antall innlagte 200, ifølge Helsedirektoratet.

LES OGSÅ: Omikron-undervariant vekker bekymring i flere land. Dette sier FHI

Dødsfall

Forrige uke døde en eldre person med korona ved Sykehuset i Vestfold (SiV). Det er totalt 27 personer som har mistet livet med korona ved SiV siden pandemien startet.

Per mandag er 21 pasienter innlagt med korona ved sykehuset, en nedgang på én pasient siden før helgen.

– Av personvernhensyn vil sykehuset ikke gi ytterligere opplysninger om ansatte, pasienter eller pasienters helsetilstand, heter det på SiVs nettsider.

Det inkluderer tallet på intensivinnlagte, og hvor mange som får respiratorbehandling.

LES OGSÅ: Rektorer melder om skyhøyt sykefravær i videregående skole

– Ikke overrasket

En ny rekord kommer ikke overraskende på assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

– Vi har sett stigende smittetall i hele landet i begynnelsen av februar og vet at det erfaringsmessig tar en til to uker fra smitten stiger til innleggelsestallene stiger, sier Nakstad til NTB.

Til tross for ny innleggelsesrekord takler sykehusene det bra.

– Hoveddelen av de innlagte nå er langt mindre syke enn tidligere i pandemien og trenger ikke like lang sykehusbehandling. Derfor belaster ikke dette helsetjenesten like mye som hvis vi hadde hatt 500 innlagte med deltavarianten, sier Nakstad.

Av de innlagte pasientene er det antakeligvis flere som kan ha en annen primærdiagnose enn korona, men tallene for denne uken er ennå ikke klare, ifølge Nakstad.