...
Bradley Wiggins vant Criterium du Dauphine. Foto: Bryn Lennon, Getty Images/All Over Press/ANB

Wiggins forsvarte tittelen

Châtel (ANB-NTB-AFP): Bradley Wiggins vant Critérium du Dauphiné for andre år på rad.

Publisert 10.06.2012 kl 16:07 Oppdatert 10.06.2012 kl 19:43

Tips en venn på e-post:

Wiggins vant Critérium du Dauphiné for annet år på rad, med Edvald Boasson Hagen som en av hjelperytterne. Nordmannen kjempet hardt i den siste stigningen mot mål og var med i spurten om seieren, men han måtte nøye seg med fjerdeplass.

- Jeg hadde fått klarsignal til at jeg kunne prøve å gå for seier hvis vi ikke måtte jobbe så mye og var samlet på slutten. Det var en tøff etappe, men jeg klarte å henge med helt til det siste, sa Boasson Hagen til NTB.

- Det ble litt tøft på slutten. Jeg visste ikke helt hvor bratt det var og hadde ikke det riktige giret, fortalte rudsbygdingen.

Fornøyd

Sky-laget hadde en stor uke på landeveien i Frankrike. Til slutt hadde det britiske laget tre av de fire første rytterne. Michael Rogers ble nummer to og Chris Froome nummer fire.

Edvald Boasson Hagen bidro også med mer enn hjelp til Wiggins. Han vant den tredje etappen onsdag. Han ble også nummer fem i poengkonkurransen.

- Jeg føler meg veldig bra nå. Nå gjelder det å holde seg frisk og bevare formen mot Tour de France, sa den norske stjernesyklisten.

Wiggins erobret ledertrøya allerede på den første etappen og ga den aldri fra seg.

- Vi er godt fornøyd. Hovedmålet var å vinne sammenlagt, og vi vant i tillegg to etapper. Det skulle mye til for at vi ikke skulle ta sammenlagtseieren i dag. Vi følte oss ganske sikre, sa Boasson Hagen.

Moreno sterkest

Søndag vant spanske Daniel Moreno fra Katjusja-laget den avsluttende etappen foran landsmannen Luis Leon Sanchez og australske Cadel Evans. Tour de France-vinner Evans endte på tredjeplass sammenlagt.

Et brudd med Jerome Coppel, Pierre Rolland og Alexandre Geniez så en stund ut til å skulle holde helt inn, men de ble innkjørt av feltet et par kilometer før mål.

Wiggins var ikke truet søndag. Seiersmarginen til Rogers var 1.17 minutt.

Den tredoble OL-mesteren tok sin åttende seier for sesongen og har meldt seg på i det ypperste favorittsjiktet til Tour de France. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Den store øltesten

I september lanserte Færder Mikrobryggeri sine første flasker med øl. Krüger-familien var spente på publikums dom. Som sagt, så gjort: Her er Øyenes øltest.

...

Rekord!

I dag ble det samlet inn 564.571 kr til tv-aksjonen på Nøtterøy.

...

78.000 sier nei til jul i oktober

Eigil Kittang Ramstad har skapt noe som kan kalles en folkebevegelse på Facebook, gjennom gruppa «Nei til jul i oktober». Nå føler initiativtakeren at han og de 78.000 andre i gruppa at de har fått en liten seier.

...

Sjekk den doningen!

Sier «McLaren MP4-12C 650hk» deg noe? Den kan du finne i et ganske usnobbete utstillingslokale langs Kirkeveien.