Marit Bjørgen dro noe på Therese Johaug i starten. Foto: Terje Pedersen, ANB

Bjørgens lykke-VM

– Det er nesten trist det er over, sa Marit Bjørgen etter ti fantastiske VM-dager i Holmenkollen.
Publisert 05.03.2011 kl 16:14 Oppdatert 05.03.2011 kl 16:16

Tips en venn på e-post:

VM-dronningen måtte ta til takke med sølv på den avsluttende tremila, uten at det la noen demper på følelsen av å ha levert som hun skulle foran et entusiastisk og kravstort hjemmepublikum.

– Det blir nok ikke det samme i VM i Val di Fiemme om to år, sa Bjørgen.

Det var der i 2003 at hun tok sitt første VM-gull.

I Oslo-VM ble det hele fire gull på henne, i tillegg til søndagens sølv.

– Jeg har ventet på dette siden Norge fikk mesterskapet i 2006. Det har vært en drøm lenge, og nå har jeg opplevd den. Jeg hadde en god sesong i fjor, og i år har det gått enda bedre. Dette verdensmesterskapet har vært stort. Jeg var stor favoritt på forhånd, og jeg har levert, konkluderte Bjørgen.

Taklet

Slik sesongen utviklet seg bygget det seg opp enorme forventninger til 30-åringen. Hvordan synes hun selv at hun har taklet presset?

– Jeg hadde sett fram mot dette etter den sterke sesongen og alt som er skjedd. Årsaken til at jeg har lykkes, tror jeg ligger i at jeg har en slik glede av gå på ski og at jeg har det moro. Det har vært et fabelaktig VM og et fantastisk år for min del, sa Bjørgen.

Uten mulighet

Bjørgen var uten sjanse på gullet lørdag. Da Johaug satte inn rykket da de kom opp Styggdalen andre gang, måtte både Bjørgen og Justyna Kowalczyk slippe.

– Jeg hadde lyst til å kjempe om gullet, prøvde meg også, men var ikke god nok. Det var nesten litt dumt at jeg hadde det så vondt med så masse publikummere på plass. Oppe ved Frognerseteren var det tjukt av folk. Det er det råeste jeg har vært med på.

– I dag vant jeg sølvet og gullet gikk til Therese og Dalsbygda. Jeg skjønte tidlig at hun hadde dagen. Hun har en enorm kapasitet og har gjort en fabelaktig jobb for å komme dit hun er i dag, skrøt Bjørgen av sin åtte år yngre lagvenninne. (ANB–NTB)

På forsiden nå


Søppelbrenning: – På de verste dagene blir jeg sår i halsen

En arbeider rapporterer om stadig søppelbrenning i tønner på Feierskauen industriområde. Kommunen lover å undersøke saken.

– Bare rotter og mus igjen

– Da jeg kom til Tørkopp, var det rådyr, hare, rev, mår, grevling, pinnsvin, røyskatt og ekorn her. Nå er det omtrent bare rotter og mus som vandrer rundt søppeldunkene.

Vil åpne for søndagshandel

Stortingspolitiker Kårstein Eidem Løvaas fra Nøtterøy vil gjerne ha flere søndagsåpne butikker. Det kommer fram av en kronikk Høyre-politikeren har sendt ut.

Navnetoppen i Vestfold

Hva betyr navnet?

Hva betyr egentlig de mest populære Vestfold-navnene? Her ser du noen av svarene.