Menneskene i sentrum

Menneskene står i sentrum for Tjømes nye kirkeverge. – Alle de flinke og hyggelige menneskene her, var viktige for at jeg skulle ønske meg jobben, sier Torill Rambjør.

Publisert 26.07.2007 kl 10:07 Oppdatert 26.07.2007 kl 10:07

Tips en venn på e-post:


Foto: Tom Brodin
TRIVES: Torill Rambjør har hatt stillingen som kirkeverge på Tjøme i bortimot to måneder, og hun trives med både medarbeiderne og arbeidsoppgavene.() Foto: Tom Brodin
Foto: Tom Brodin
TRIVES: Torill Rambjør har hatt stillingen som kirkeverge på Tjøme i bortimot to måneder, og hun trives med både medarbeiderne og arbeidsoppgavene. Foto: Tom Brodin

Torill Rambjør har hatt stillingen som kirkeverge på Tjøme i bortimot to måneder, og hun trives med både medarbeiderne og arbeidsoppgavene.

Har mange ulike oppgaver

– Nå er det mye å gjøre i forbindelse med 2008-budsjettet. Og 140-årsjubileet for Tjøme kirke 12. september krever også sitt, forteller hun og viser oss det fine festskriftet de har laget i anledning dagen.

– Innen festgudstjenesten tre dager før selve jubileumsdagen, skal det også gå an å spille på orgelet, opplyser hun, og viser oss det flotte instrumentet som nå ligger i deler på galleriet.

For i kirkevergestillingen ligger det blant annet å ta vare på de kirkelige bygningene og de materielle verdiene som er inne, i tillegg til uteanleggene.

– Før jeg overtok, gjennomgikk Tjøme kirke en omfattende restaurering, men det er viktig å følge opp, så alt holdes i orden.

Og det er stadig nye ting å ta tak i, så kommunens ledelse kan nok ikke regne med at det er slutt på søknader om midler. Med ansvar for økonomien er kontakten med dem også blant arbeidsoppgavene hennes.

En viktig ting som står for tur, er en oppgradering av huset som kirkegårdsbetjentene har som arbeidssted og oppholdsrom. Hun har personalansvar for både dem og staben, og ønsker at de skal ha gode forhold.

Allsidig bakgrunn

Torill Rambjør har lang og variert erfaring, for det meste fra næringslivet, og særlig bank.

Men det begynte med mikrobiologi og biokjemi ved ETH i Zürich etter gymnaset i Moss.

– Jeg er egentlig kjemiingeniør, og rett etter at jeg kom tilbake til Norge, arbeidet jeg ved sentralsykehuset i Akershus.

Så forteller hun om økonomistudier, om en mastergrad i ledelse, om mangeårig bankarbeid på høyt nivå, spesielt rettet mot oljemiljøet – og om mastergraden i kunsthistorie som hun ble ferdig med for bare et år siden. Hun fordypet seg i den unge Edvard Munch. Og alt sammen mener hun er en god ballast å ha med seg i arbeidet som kirkeverge.

Varme og omsorg

Torill og mannen hennes, Kristian, har ti år bak seg på Tjøme, uten at noen av dem har røtter eller ferieminner fra øya.

– Det var helt tilfeldig, og vi angrer så absolutt ikke på at vi flyttet hit, roser hun.

Familien har opplevd de gode bygdeverdiene i et lite og oversiktlig samfunn, noe som ikke minst kom til uttrykk da yngstesønnen så brått døde i en ulykke bare femten år gammel.

– Da fikk vi oppleve en fantastisk varme og omsorg, fra både kjente og ukjente, det offisielle Tjøme og fra kirken. Noe lignende ville vi ikke opplevd i Oslo, slår hun fast.

Men hun understreker samtidig at for å kunne høste godene et levende lokalsamfunn har å tilby, er det viktig å by på seg selv og delta i samfunnslivet.

Det kan være et godt råd noen og hver kan ta med seg.

På forsiden nå


...

Mange vil høre Marius

Nøtterøy Kulturhus kan allerede melde om flere utsolgte forestillinger denne høsten. Det til tross for at sesongen akkurat har startet.

...

Minister skylder på politikerne

Statsråden mener det er politikerne, og ikke NAV, som har ansvaret for at kjendismegleren Odd Kalsnes får støtte til bil.

...

Vil fortsette på Verdens Ende

Rune Studsrød har stengt dørene til den gamle restauranten på Verdens Ende for godt. Nå venter han bare på ny leiekontrakt.

...

Kaptein-helten fra Nøtterøy

– Jeg kan ikke si det var moro, det er aldri noe moro når sånt skjer, men det var ikke noe dramatikk – alt gikk veldig fint.