...
Foto: Privat

Populær blåkonsert

Bluespastor'n «Reverend John» og hans blueskamerat Trond Ytterbø er tilbake.

Publisert 13.07.2012 kl 10:21 Oppdatert 13.07.2012 kl 10:21

Tips en venn på e-post:Flere somre på rad har ”Blå Sommer”-konsertene vært holdt langs kysten av duoen ”Ytterbø’n og Rev. John”.

I fjor ble turneen avlyst på grunn av at pianisten i duoen - Jon Ultvedt – ble utsatt for en ulykke som blant annet medførte at han brakk høyre håndledd.

I år er duoen tilbake i Hvasser og Veierland kirker. Duoene har besøkt Tjøme, Hvasser og Veierland flere ganger tidligere, og publikum har trofast møtt opp år etter år, og vært med å skape en trivelig stemning.

”Blå Sommer” er en litt annerledes konsertopplevelse med sommerblues i kirken - lett tilbakelent – til ettertanke og refleksjon. Intensjonen er å presentere en musikkform som det svinger av – samtidig som uttrykket er litt mer ”lavmælt” for å skape ro og refleksjon.

Artistene er Trond Ytterbø er en veteran i norsk blues. I mer enn 30 år har han turnert land og strand rundt med Notodden Blues Band. I alle år har han vært en sentral person i Notodden-miljøet hvor Europas største bluesfestival etter hvert har vokst fram. Som bandmusiker i ulike sammenhenger og som låtskriver, har han skaffet seg en stor tilhørerskare utover landet. Nylig ble han tildelt LO`s kulturpris.

Jon Ultvedt – ”Rev. John” er ”bluespastor’n” - og leder eget band som spiller like selvfølgelig på puber og bluesklubber som på kirkekonserter (Rev. John Band). Bandet har fått mye hederlig omtale og begeistret mottakelse etter konserter på flere av landets bluesklubber. Jon Ultvedt leder også storbandet Grenland Allstars, og koret Pajo. I tillegg opptrer Jon Ultvedt ofte solo.

Det er åtte år siden de første ”Blå Sommer”-konsertene ble arrangert. Publikum og avisanmeldere har uttrykt begeistring for det de har fått høre.

Konsertene holdes torsdag, 19. juli kl.20.00 i Hvasser kirke, og dagen etter, fredag 20. juli i Veierland kirke.

På forsiden nå


...

Mange vil høre Marius

Nøtterøy Kulturhus kan allerede melde om flere utsolgte forestillinger denne høsten. Det til tross for at sesongen akkurat har startet.

...

Minister skylder på politikerne

Statsråden mener det er politikerne, og ikke NAV, som har ansvaret for at kjendismegleren Odd Kalsnes får støtte til bil.

...

Vil fortsette på Verdens Ende

Rune Studsrød har stengt dørene til den gamle restauranten på Verdens Ende for godt. Nå venter han bare på ny leiekontrakt.

...

Kaptein-helten fra Nøtterøy

– Jeg kan ikke si det var moro, det er aldri noe moro når sånt skjer, men det var ikke noe dramatikk – alt gikk veldig fint.