...
Foto: Privat

Populær blåkonsert

Bluespastor'n «Reverend John» og hans blueskamerat Trond Ytterbø er tilbake.

Publisert 13.07.2012 kl 10:21 Oppdatert 13.07.2012 kl 10:21

Tips en venn på e-post:Flere somre på rad har ”Blå Sommer”-konsertene vært holdt langs kysten av duoen ”Ytterbø’n og Rev. John”.

I fjor ble turneen avlyst på grunn av at pianisten i duoen - Jon Ultvedt – ble utsatt for en ulykke som blant annet medførte at han brakk høyre håndledd.

I år er duoen tilbake i Hvasser og Veierland kirker. Duoene har besøkt Tjøme, Hvasser og Veierland flere ganger tidligere, og publikum har trofast møtt opp år etter år, og vært med å skape en trivelig stemning.

”Blå Sommer” er en litt annerledes konsertopplevelse med sommerblues i kirken - lett tilbakelent – til ettertanke og refleksjon. Intensjonen er å presentere en musikkform som det svinger av – samtidig som uttrykket er litt mer ”lavmælt” for å skape ro og refleksjon.

Artistene er Trond Ytterbø er en veteran i norsk blues. I mer enn 30 år har han turnert land og strand rundt med Notodden Blues Band. I alle år har han vært en sentral person i Notodden-miljøet hvor Europas største bluesfestival etter hvert har vokst fram. Som bandmusiker i ulike sammenhenger og som låtskriver, har han skaffet seg en stor tilhørerskare utover landet. Nylig ble han tildelt LO`s kulturpris.

Jon Ultvedt – ”Rev. John” er ”bluespastor’n” - og leder eget band som spiller like selvfølgelig på puber og bluesklubber som på kirkekonserter (Rev. John Band). Bandet har fått mye hederlig omtale og begeistret mottakelse etter konserter på flere av landets bluesklubber. Jon Ultvedt leder også storbandet Grenland Allstars, og koret Pajo. I tillegg opptrer Jon Ultvedt ofte solo.

Det er åtte år siden de første ”Blå Sommer”-konsertene ble arrangert. Publikum og avisanmeldere har uttrykt begeistring for det de har fått høre.

Konsertene holdes torsdag, 19. juli kl.20.00 i Hvasser kirke, og dagen etter, fredag 20. juli i Veierland kirke.

På forsiden nå


...

Får ny redningsskøyte

Eckbos Legater har skjenket en ny redningsskøyte til Sjøredningskorpset i Vestfold til en verdi av 10 millioner kroner.

...

Flere leverer elektronisk

Stadig flere vestfoldinger leverer selvangivelsen elektronisk. Og de eldre er også med på utviklingen.

...

Enkle grep kan hindre brann på hytta

Hytter for nær 300 millioner kroner vil trolig gå opp i brann i år.

...

Oppdaterte fjellvettregler

Røde Kors Ungdom har prøvd seg med en ny vri.