...
Tarjei Rygnestad, leder i Rettsmedisinsk kommisjon, erkjenner at kommisjonen kan ha vært litt utydelig i terrorrettssaken. Foto: Ned Alley/ANB/Arkiv

Innrømmer utydelighet

Leder i Rettsmedisinsk kommisjon, Tarjei Rygnestad, erkjenner at kommisjonen kan ha vært litt utydelig i terrorrettssaken.

Publisert 05.06.2012 kl 07:48 Oppdatert 05.06.2012 kl 07:57

Tips en venn på e-post:

Rygnestad mener imidlertid at det ikke er behov for å endre arbeidsmetoden til Den rettsmedisinske kommisjon (DRK).

– Dersom retten uttrykker at vi ikke er klare nok, tar vi det selvsagt til etterretning. Jeg kan se at kommunikasjonen vår kan være tydeligere, men sånn umiddelbart ser jeg ikke noe behov for endringer, sier han til Adresseavisen.

Det rådet full forvirring da DRK avviste at den siste sakkyndigrapporten om Anders Behring Breiviks psykiske helse var godkjent, slik mange trodde. Kommisjonen mener det fortsatt er vesentlige mangler i rapporten skrevet av Agnar Aspaas og Terje Tørrissen, som konkluderer med at den terrortiltalte er tilregnelig.

Mandag 18. juni skal Rygnestad og Karl Heinrik Melle, som er leder av den psykiatriske gruppen i DRK, vitne i terrorrettssaken i Oslo tingrett.

– Det er ikke noe jeg akkurat ser fram til, men det er én av oppgavene som er knyttet til dette vervet, sier Rygnestad, som ellers jobber som professor ved Institutt for laboratoriemedisin ved NTNU. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Politiet: Bestill time for pass

- Halvparten av dem som skal ha pass benytter seg nå av timebestilling, sier Kathrine Stein ved Politiets publikumssenter i Stokke.

...

Nesten tusen søker læreplass

Det trengs flere læreplasser i kommunen.

...

Forbered deg på kø

Her kan det være lurt å smøre seg med tålmodighet de neste ukene.

...

Håper på flere engasjerte ungdommer

Ungdomsrådet på Tjøme vil gjerne ha innspill.