En ekte nissefar

Syns du det er mange julenisser i huset? Møt mannen som har 25.000 av dem.

Publisert 17.12.2010 kl 21:54 Oppdatert 28.11.2012 kl 13:49

Tips en venn på e-post:


...
Ikke mindre enn 25.000 nisser har Jean-Guy Laquerre samlet. Foto: Guinness

74 år gamle Jean-Guy Laquerre fra Canada har skrevet seg in i Guiness’rekordbok med sine 25.189 nissegjenstander fra 33 forskjellige land.

Jean-Guy begynte på det som nå er blitt et samlermani i 1988 etter å ha arvet en gammel nisse fra en slektning. Han ble så rørt av den sentimentale arven at hver gang han så en nissegjenstand måtte han kjøpe den, om det var en dukke, på et postkort eller på en tallerken spilte ingen rolle.

Og man kan trygt si at det har ballet på seg. Kraftig.

Nå kroner han altså samlerverket med å skrive seg inn i rekordboka etter å ha rundet 25.000.

– Det er en stor ære. Det er som å vinne OL-gull, sier han selv.

Du tror kanskje 74-åringen er fornøyd med samlingen? Nei, nissefar har ingen planer om å avslutte sitt nisseraid med det første.

Så neste gang du syns det er for mange nisser i stua er det bare å tenke på hvordan det hadde vært med 25.000 av dem? (ANB)

På forsiden nå


...

Mange vil høre Marius

Nøtterøy Kulturhus kan allerede melde om flere utsolgte forestillinger denne høsten. Det til tross for at sesongen akkurat har startet.

...

Minister skylder på politikerne

Statsråden mener det er politikerne, og ikke NAV, som har ansvaret for at kjendismegleren Odd Kalsnes får støtte til bil.

...

Vil fortsette på Verdens Ende

Rune Studsrød har stengt dørene til den gamle restauranten på Verdens Ende for godt. Nå venter han bare på ny leiekontrakt.

...

Kaptein-helten fra Nøtterøy

– Jeg kan ikke si det var moro, det er aldri noe moro når sånt skjer, men det var ikke noe dramatikk – alt gikk veldig fint.