...
Anders Svensson - her i kamp med Danmarks Michael Krohn-Dehli i fjor høst - takker av på det svenske landslaget etter EM-sluttspillet. Foto: Digitalsport

Hyller konkurrenten

Oslo (ANB): Anders Svensson roser spilleren han kniver med om en plass på midtbanen i Sveriges EM-lag.

Publisert 05.06.2012 kl 11:30 Oppdatert 05.06.2012 kl 15:18

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.oyene.no/504524/6091942/2012-06-05T15:18:53Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.168.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Det er i midtbaneleddet den hardeste kampen om plassene i det svenske EM-laget foregår. Kim Källström er den eneste som kan føle seg sikker. Men hvem som blir Lyon-proffens makker sentralt på midten er et helt åpent spørsmål. Rivalene er først og fremst Anders Svensson og Rasmus Elm.

Landslagsveteranen Anders Svensson, som fyller 36 i juli, legger ikke skjul på at han selvsagt er veldig lysten på EM-spill. Men om han må overlate plassen til Elm, vil det tilsynelatende ikke svi veldig. Han er nemlig full av lovord om den 12 år yngre Alkmaar-proffen.

Kjemper mot sin favoritt

– Rasmus er en fantastisk fotballspiller. Ja, en av mine absolutte favoritter, sier Elfsborg-profilen, som debuterte på det svenske landslaget i 1999 og kan skilte med ikke mindre enn 126 opptredener i den gjeve gul-blå drakta.

Etter EM setter han sluttstrek for mer landslagsspill, og legger ikke skjul på hvem han helst ser som sin etterfølger.

– Rasmus er veldig dyktig. Rolig med ballen, fin og myk i sin teknikk. Svært ballsikker, og slår sjelden feilpasninger. Kort sagt en herlig spiller, som er tøff å konkurrere mot, sier Svensson om sin konkurrent, ifølge Göteborgs-Posten.

Nå er sjansen stor for at begge slipper til som Källströms makker i det forestående mesterskapet. Landslagssjef Erik Hamrén har tydelig signalisert at han vil rotere på spillerne i startoppstillingen, avhengig av motstander og taktikk.

– Det er ikke bare Rasmus og jeg som deltar i den knallharde midtbanekampen. Emir Bajrami virket pigg i den siste kampen, «Chippen» Wilhelmsson likeså (gjorde også mål). Så det er mange som virker svært spillesugne, sier Svensson.

Og inkluderer ikke minst seg selv. Men kommer neppe med store innsigelser om valget faller på rivalen og favorittspilleren. (ANB)

På forsiden nå


...

Vil fortsette på Verdens Ende

Rune Studsrød har stengt dørene til den gamle restauranten på Verdens Ende for godt. Nå venter han bare på ny leiekontrakt.

...

Eide luksushus og biler - fikk 150.000 i NAV-støtte

Kjendismegler Odd Kalsnes kjørte dyre biler, eide dyre hus, hadde hytte på Tjøme – og fikk full NAV-støtte til bil. Det reagerer flere på.

...

Kaptein-helten fra Nøtterøy

– Jeg kan ikke si det var moro, det er aldri noe moro når sånt skjer, men det var ikke noe dramatikk – alt gikk veldig fint.

Middelaldertime i middelalderskip

Nøtterøyelever fikk en historietime i sitt rette element.