...
Anders Svensson - her i kamp med Danmarks Michael Krohn-Dehli i fjor høst - takker av på det svenske landslaget etter EM-sluttspillet. Foto: Digitalsport

Hyller konkurrenten

Oslo (ANB): Anders Svensson roser spilleren han kniver med om en plass på midtbanen i Sveriges EM-lag.

Publisert 05.06.2012 kl 11:30 Oppdatert 05.06.2012 kl 15:18

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.oyene.no/504524/6091942/2012-06-05T15:18:53Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.196.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Det er i midtbaneleddet den hardeste kampen om plassene i det svenske EM-laget foregår. Kim Källström er den eneste som kan føle seg sikker. Men hvem som blir Lyon-proffens makker sentralt på midten er et helt åpent spørsmål. Rivalene er først og fremst Anders Svensson og Rasmus Elm.

Landslagsveteranen Anders Svensson, som fyller 36 i juli, legger ikke skjul på at han selvsagt er veldig lysten på EM-spill. Men om han må overlate plassen til Elm, vil det tilsynelatende ikke svi veldig. Han er nemlig full av lovord om den 12 år yngre Alkmaar-proffen.

Kjemper mot sin favoritt

– Rasmus er en fantastisk fotballspiller. Ja, en av mine absolutte favoritter, sier Elfsborg-profilen, som debuterte på det svenske landslaget i 1999 og kan skilte med ikke mindre enn 126 opptredener i den gjeve gul-blå drakta.

Etter EM setter han sluttstrek for mer landslagsspill, og legger ikke skjul på hvem han helst ser som sin etterfølger.

– Rasmus er veldig dyktig. Rolig med ballen, fin og myk i sin teknikk. Svært ballsikker, og slår sjelden feilpasninger. Kort sagt en herlig spiller, som er tøff å konkurrere mot, sier Svensson om sin konkurrent, ifølge Göteborgs-Posten.

Nå er sjansen stor for at begge slipper til som Källströms makker i det forestående mesterskapet. Landslagssjef Erik Hamrén har tydelig signalisert at han vil rotere på spillerne i startoppstillingen, avhengig av motstander og taktikk.

– Det er ikke bare Rasmus og jeg som deltar i den knallharde midtbanekampen. Emir Bajrami virket pigg i den siste kampen, «Chippen» Wilhelmsson likeså (gjorde også mål). Så det er mange som virker svært spillesugne, sier Svensson.

Og inkluderer ikke minst seg selv. Men kommer neppe med store innsigelser om valget faller på rivalen og favorittspilleren. (ANB)

På forsiden nå


...

Her planlegger de nytt treningssenter

– Nok et treningssenter i distriktet? Det må jeg si er vågalt.

...

– Vi blir en melkeku for kommunen

Vi går inn i en tid der øyboere reiser til fjells på hyttene sine. Hytteeiere på Blefjell klager nå på at skattegrunnlaget for hytter i Flesberg er vesentlig høyere enn for boliger.

...

Stor antikkmesse

Denne helgen arrangeres det en stor antikkmesse i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy.

...

En måned igjen av dette

Gla'melding til alle som pendler fra øyene til Tønsberg. Kirkeveien skal tilbake til normalen i slutten av november.