Brann - Sandnes Ulf
Sammendrag 3

To kjappe var nok

Bergen (ANB-NTB): Brann slet lenge mot Sandnes Ulf, men klarte å knekke koden i andre omgang. Se høydepunkter fra kampen her!

Publisert 30.03.2012 kl 21:37 Oppdatert 30.03.2012 kl 22:05

Tips en venn på e-post:


...
Brann sikret seg årets første seier da de møtte Sandnes Ulf fredag. Foto: Eirik Hagesæter, Bergensavisen/ANB

Omtalte lag og spillere


fredag

30

mars

Brann - Sandnes Ulf 3 - 1

Tippeligaen 2012 - fredag 30. mars kl 19:00, Brann Stadion

Les kampreferat

To kjappe mål etter en drøy times spill ga Brann pusterom og 3-1-seier i årets første hjemmekamp mot nyopprykkede Sandnes Ulf.

Gjestene yppet seg og var best før pause, men Brann slo kraftig tilbake etter at Gilles Ondo hadde misbrukt en gigantsjanse til å sende Ulf i føringen tidlig i annen omgang. Amin Askar og Kim Ojo scoret hvert sitt mål i løpet av to minutter og laget feststemning i Bergen.

Fredrik Haugen kom inn på midtbanen for Tomasz Sokolowski ved pause og bidro sterkt til å snu kampen etter hvilen. Brann var klart best de siste 45 minuttene, og seieren ble etter hvert av den fortjente sorten.

– Motstanderens trykk gjorde det vanskelig for oss før pause, mens vi virket usikre og nervøse. Vi fikk tatt en prat om det i pausen, og hele laget løftet seg i annen omgang, konstaterte Brann-trener Rune Skarsfjord.

God Ulf-start

Sandnes Ulf startet kampen aggressivt og spilte Brann ut av stilen, men kanskje ble det en anelse for ufint da Harald Vindenes la Askar i bakken i eget felt etter 11 minutter. Straffesparket var soleklart, og midtbaneterrieren Rodolph Austin satte ballen trygt i mål fra 11-meteren.

Åtte minutter senere hadde gjestene slått tilbake i vestlandsoppgjøret. Fjorårets toppscorer i Sandnes, Kamal Saaliti, headet inn et godt innlegg fra Andreas Ulland Andersen. Sistnevnte herjet med Branns venstreside hele førsteomgangen.

– Jeg klarer aldri å være helt fornøyd når laget ikke tar poeng, men vi gjør en god kamp og skaper sjanser mot Brann på bortebane. Det handler om å ta vare på de mulighetene vi får og samtidig luke bort utilgivelige feil som ved Brann-scoringene i annen omgang, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Brann-spurt

Eliteseriedebutantene hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen, men i stedet var det Brann og Askar som skulle få uttelling i kampens 60. minutt. Den tidligere Fredrikstad-spilleren var god og heldig da han skjøt forbi Bo Andersen, men en lei sprett på ballen satte målvakten ut av spill.

– Askar har en fantastisk skuddteknikk. Han gjorde en god kamp og var eksplosiv, mente Skarsfjord som også skrøt av unggutten Haugen (19).

Ojo økte ledelsen på vakkert vis to minutter senere. Spissen fikk god tid og avsluttet med en flott chip alene med Andersen. 3-1-seieren ga Brann årets første trepoenger og en solid oppreisning etter bortetapet for Rosenborg i første serierunde.

I tilleggstiden ble Tommy Høiland trolig snytt for straffespark da han ble spilt alene igjennom med Brann-keeper Hannes Halldorsson. Høiland så ut til å bli hektet og gikk rett i bakken, men dommer Kristoffer Helgerud valgte ikke å blåse. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Her planlegger de nytt treningssenter

– Nok et treningssenter i distriktet? Det må jeg si er vågalt.

...

– Vi blir en melkeku for kommunen

Vi går inn i en tid der øyboere reiser til fjells på hyttene sine. Hytteeiere på Blefjell klager nå på at skattegrunnlaget for hytter i Flesberg er vesentlig høyere enn for boliger.

...

Stor antikkmesse

Denne helgen arrangeres det en stor antikkmesse i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy.

...

En måned igjen av dette

Gla'melding til alle som pendler fra øyene til Tønsberg. Kirkeveien skal tilbake til normalen i slutten av november.