...
Arjen Robben og München satser på å ta tilbake hegmoniet i tysk bundesliga. Foto: Getty Images/All Over Press/ANB

Bayern håper på revansj

Det er 50 år siden tysk Bundesliga ble stiftet. På ny står trolig gullkampen mellom Bayern München og Borussia Dortmund.

Publisert 23.08.2012 kl 16:29 Oppdatert 23.08.2012 kl 17:37

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.oyene.no/504524/6202464/2012-08-23T17:37:06Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.196.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

28. juli 1962 bestemte Tysklands fotballforbund seg for å opprette Bundesliga. Den første sesongen i det nye formatet ble spilt i 1963/64. Tysk klubbfotball er blitt en pengemaskin med enorme tilskuertall. Fredagens serieåpning mellom Dortmund og Werder Bremen blir sett av over 80.000 fans.

Dortmund har vunnet 1. Bundesliga to år på rad. Foran sesongen har de mistet Shinji Kagawa til Manchester United. Han blir erstattet av Mönchengladbach-stjernen Marco Reus, som kostet 17,1 millioner euro.

De gule og svarte har også hentet inn Julian Schieber (Stuttgart) og Leonardo Bittencourt (Cottbus).

– Hvem vinner seriegullet? Jeg vet ikke. Faktisk tror jeg ingen vet, sier Dortmunds gulltrener Jürgen Klopp.

– Når et lag er mester to år på rad så kan de ikke nekte for at er favoritter, men vi skal angripe Dortmund og gjøre alt vi kan for å få tittelen hjem til München, sier Bayern-trener Jupp Heynckes.

Sørtyskerne har vist muskler på overgangsfronten. Mario Mandzukic er hentet inn fra Wolfsburg, trolig for rundt 13 millioner euro. Inn kommer også det sveitsiske talentet Xherdan Shaqiri fra Basel (12,5 mill. euro) samt den brasilianske stopperen Dante fra Gladbach for 4,7 mill. euro.

– Bayern har brukt relativt mye penger på å styrke laget. Jeg tror Bayern blir sterkest nå, selv om Dortmund har vunnet to år på rad. Klopp og Dortmund har gjort en god jobb de to siste sesongene, men samtidig har Bayern spilt dårlig. En har også sett at Bayern München-forsvaret ikke har vært bra nok mot de beste, som Dortmund og Chelsea, sier tidligere Bundesliga-toppscorer Jørn Andersen til NTB.

Bayern kom helt til finalen i mesterligaen

Schalke omtales som en outsider fulgt av Leverkusen, Stuttgart og Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach. Nordtveit får trolig en sentral rolle på Gladbachs midtbane.

Hannover er ventet på øvre halvdel. De er avhengig av at Mohammed Abdellaoue finner tilbake til scoringsformen fra i fjor høst. Han scoret 11 bundesligamål i fjor, men ingen av dem kom etter 20. serierunde (av 34). Henning Hauger spiller også i Hannover. Han er tilbake fra skadeproblemer. Kanskje kan han kjempe seg inn på laget igjen.

Per Ciljan Skjelbred har ikke hatt noen stor karriere i Hamburg, et lag som er ventet rundt midten av tabellen. Vadim Demidov er ny nordmann i tysk fotball denne sesongen. Stopperen spiller for Eintracht Frankfurt. Det nyopprykkede laget er spådd en stri tørn. Målet er å overleve på øverste nivå. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Spis kake med oss!

På mandag fylte Øyene femten år. Det har vi lyst til å feire sammen med leserne våre.

...

Stor antikkmesse

Denne helgen arrangeres det en stor antikkmesse i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy.

...

En måned igjen av dette

Gla'melding til alle som pendler fra øyene til Tønsberg. Kirkeveien skal tilbake til normalen i slutten av november.

...

Fra sommerøy til sommerøy

Jan Brastein er den nye sognepresten på Tjøme og Hvasser.