...
Fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem synes ikke det svake publikumsoppmøtet i NM-kvartfinalene var bekymringsfullt. Foto: Terje Pedersen, ANB

Tror skolestarten påvirket tilskuertallene

Fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem synes ikke det svake publikumsoppmøtet i NM-kvartfinalene var bekymringsfullt.

Publisert 20.08.2012 kl 15:30 Oppdatert 20.08.2012 kl 16:12

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


søndag

19

august

Brann - Strømsgodset 4 - 3

NM Cup 2012 - søndag 19. august kl 20:00, Brann Stadion

Les kampreferat

– Skolestarten kan være mye av årsaken, tror han.

– Publikumstallene i kvartfinalene er omtrent som før. Jeg er litt overrasket over at det kom flere på kampen til Brann (mot Strømsgodset), men jeg tror dette tar seg opp til semifinalene. Da kan det bli publikumsrekord på Høddvoll, spår Siem i samtale med NTB.

Kun 7751 tilskuere møtte opp da Brann slo serieleder Strømsgodset 4-3 i en underholdende kvartfinale søndag. Tallet er langt lavere enn bergensklubbens tilskuersnitt på 12.568 kamper på ti hjemmekamper i eliteserien.

– Jeg tror mye av årsaken kan være at skolen starter opp i disse dager. 800.000 barn begynner på skolen denne uken. Foreldre til disse barna, ungdomsskoleelever, de i videregående skoler og studenter har nok også litt andre ting de prioriterer akkurat på en slik søndag, tilføyer Siem.

Molde spilte foran 4351 på tribunene mot 1. divisjonslaget Sandefjord. Den regjerende seriemesteren har et snitt på 9287 på sine ni hjemmekamper i serien. I Haugesund var 3124 til stede i kvartfinalen mot Hødd, mens 4723 er gjennomsnittet for antall publikummere på ni eliteseriekamper på Haugesund stadion i år.

Tromsø var den enste kvartfinaleverten som hadde høyere besøkstall enn normalt i helgen. 4499 så den nordnorske duellen med Bodø/Glimt, mot et gjennomsnitt på 4275 på årets ti eliteseriekamper på Alfheim.

Hødd tar imot Brann i Ulsteinvik i sin semifinale. Tromsø får ny hjemmekamp mot Molde. Kampene spilles 26. og 27. september. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Sakte-TV fra skjærgården

Nå får du oppleve Færder nasjonalpark fra sofakroken.

...

Du kan ikke kjede deg på Tjøme i høst

Kulturprogrammet denne høsten er rikholdig og viser et mangfold av kulturaktiviteter, der spennvidden er stor.

...

Tar du utfordringen?

Tenk deg: Løpe og svømme fra Ringshaugstranda til Verdens Ende. For hver øy du kommer til må du svømme videre til neste øy, med en total distanse på 50 kilometer løping og 8.000 meter svømming.