...
To stolpetreff var det nærmeste Arsenal kom scoring i lørdagens hjemmekamp mot Chelsea. Foto: Javier Garcia, Digitalsport

Arsenal pustes i nakken

London-klubben ligger fortsatt best an i kampen om 3.-plassen i serien, men blir hardt presset av et Newcastle i storform.

Publisert 21.04.2012 kl 18:28 Oppdatert 21.04.2012 kl 19:07

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


lørdag

21

april

Arsenal - Chelsea 0 - 0

Premier League 2011-2012 - lørdag 21. april kl 13:45, Emirates Stadium

Les kampreferat

Chelsea stilte med et noe redusert mannskap lørdag, trolig med returkampen mot Barcelona i mesterligaen i tankene. Det gjorde sitt til at Arsenal fikk dominere kampen, men foran mål ville det seg ikke helt for vertene.

– Det var en merkelig kamp. De bestemte seg for å stenge igjen og forsøkte å ta oss på overganger. De ventet på oss på egen banehalvdel, og vi var ikke smarte nok til å finne åpninger, sa Arsenal-manager Wenger til Sky Sports.

– Det var en strålende lagprestasjon. Organiseringen, innstillingen og innsatsen var topp. Det var et bra poeng å ta med seg, mente Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

Les også: Skadesmell for Arsenal

0-0 er et resultat van Persie og lagkameratene tross alt kan leve godt med. Arsenal ligger på 3.-plass, selv om det bare er tre poeng ned til Newcastle etter at formlaget knallet til med 3-0 hjemme mot Stoke senere lørdag. I tillegg har Newcastle én kamp mindre spilt enn Arsenal. Newcastle har vunnet de seks siste kampene og har ikke sluppet inn mål på de fire siste. Lørdag scoret Yohan Cabaye to mål for de svarte og hvite, mens Papiss Cisse scoret det siste.

Tottenham og Chelsea er også med i kampen om plassene som gir mesterligaspill neste sesong.

To i stolpeverket

Den første store sjansen i London-oppgjøret mellom Arsenal og Chelsea fikk toppscorer Robin van Persie på et frispark fra Theo Walcott etter 13 minutter. Walcott traff nederlenderen tilnærmet perfekt, men avslutningen gikk via stolpen og ut.

Gjestene hadde også sine muligheter, men tafatthet i angrepet gjorde at det ikke ble måljubel etter en knapp halvtime. Salomon Kalou kunne spilt opp Fernando Torres for åpent mål, men ivorianeren nølte lenge nok til at Laurent Koscielny fikk ryddet opp.

Arsenal rakk et nytt treff i metallet før pause Koscielny fikk gå alene opp i Chelsea-feltet, men headingen traff tverrliggeren. Van Persie fikk også en brukbar mulighet til før sidebytte, men traff rett på en god Petr Cech i Chelsea-målet fra sju meter. Annen omgang var sjansefattig, men også etter hvilen var gjestene nærmest scoring. Nok en gang fikk van Persie den største muligheten. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Her planlegger de nytt treningssenter

– Nok et treningssenter i distriktet? Det må jeg si er vågalt.

...

– Vi blir en melkeku for kommunen

Vi går inn i en tid der øyboere reiser til fjells på hyttene sine. Hytteeiere på Blefjell klager nå på at skattegrunnlaget for hytter i Flesberg er vesentlig høyere enn for boliger.

...

Stor antikkmesse

Denne helgen arrangeres det en stor antikkmesse i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy.

...

En måned igjen av dette

Gla'melding til alle som pendler fra øyene til Tønsberg. Kirkeveien skal tilbake til normalen i slutten av november.