Rødt = jul. Stemning som varer litt lenger... Foto: Intag/ifi.no/ANB

Skap stemning – spar strøm

En ny gardin, puter eller møbelstoff i vakre rødfarger skaper julestemning som varer litt lenger. Dessuten kan du spare litt strøm ?
Publisert 12.12.2010 kl 10:00 Oppdatert 12.12.2010 kl 12:17

Tips en venn på e-post:Du kan skape julestemning selv om du ikke bruker utpregede julestoffer når du pynter i desember. Foto: Intag/ifi.no/ANB
Velurgardiner kan skape en varm innestemning i vinterkulda. Foto: Intag/ifi.no/ANB

Lokale meglere

Ikke alle liker julens krimskrams i plastikk eller blinkende julelys. Myke, lune stoffer i de rette fargene kan være et godt alternativ som man kan ha hele vinteren – ikke bare i jula.

«Julete»

Det finnes en rekke typiske julegardiner, duker og julestoffer man kan pynte med, men også andre tekstiler som ikke er så typisk «julete».

De kan man ha helt til påske og enda lenger om man vil.

Strømsparing

Husk også at tykke gardiner, på for eksempel stue og soverom, gjør det varmere i huset på kalde dager fordi de tar av for kald trekk fra vinduene.

Med andre ord kan du spare litt strøm, skape en lunere atmosfære og få det fint til jul på samme tid.

Energi

Vakre rødfarger gir også en energi i rommet, som mange trenger i mørketiden, og rødt er en av motefargene som det kommer mer av fremover.

Det går også fint an å blande ulike tekstiler i samme rom. Har du litt ekstra tid, er det også flott med en rød, tapetsert vegg. (ANB)

Denne saken er levert av Informasjonskontoret for farge og interiør (ifi.no)

På forsiden nå


– Bare rotter og mus igjen

– Da jeg kom til Tørkopp, var det rådyr, hare, rev, mår, grevling, pinnsvin, røyskatt og ekorn her. Nå er det omtrent bare rotter og mus som vandrer rundt søppeldunkene.

Vil åpne for søndagshandel

Stortingspolitiker Kårstein Eidem Løvaas fra Nøtterøy vil gjerne ha flere søndagsåpne butikker. Det kommer fram av en kronikk Høyre-politikeren har sendt ut.

Navnetoppen i Vestfold

Hva betyr navnet?

Hva betyr egentlig de mest populære Vestfold-navnene? Her ser du noen av svarene.

Mange nye arbeidssøkende i fylket

Arbeidsmarkedet i Vestfold var preget av stor tilgang på mange nye arbeidssøkere i januar.