Rødt = jul. Stemning som varer litt lenger... Foto: Intag/ifi.no/ANB

Skap stemning – spar strøm

En ny gardin, puter eller møbelstoff i vakre rødfarger skaper julestemning som varer litt lenger. Dessuten kan du spare litt strøm ?
Publisert 12.12.2010 kl. 10:00 Oppdatert 12.12.2010 kl. 12:17

Tips en venn på e-post:Du kan skape julestemning selv om du ikke bruker utpregede julestoffer når du pynter i desember. Foto: Intag/ifi.no/ANB
Velurgardiner kan skape en varm innestemning i vinterkulda. Foto: Intag/ifi.no/ANB

Ikke alle liker julens krimskrams i plastikk eller blinkende julelys. Myke, lune stoffer i de rette fargene kan være et godt alternativ som man kan ha hele vinteren – ikke bare i jula.

«Julete»

Det finnes en rekke typiske julegardiner, duker og julestoffer man kan pynte med, men også andre tekstiler som ikke er så typisk «julete».

De kan man ha helt til påske og enda lenger om man vil.

Strømsparing

Husk også at tykke gardiner, på for eksempel stue og soverom, gjør det varmere i huset på kalde dager fordi de tar av for kald trekk fra vinduene.

Med andre ord kan du spare litt strøm, skape en lunere atmosfære og få det fint til jul på samme tid.

Energi

Vakre rødfarger gir også en energi i rommet, som mange trenger i mørketiden, og rødt er en av motefargene som det kommer mer av fremover.

Det går også fint an å blande ulike tekstiler i samme rom. Har du litt ekstra tid, er det også flott med en rød, tapetsert vegg. (ANB)

Denne saken er levert av Informasjonskontoret for farge og interiør (ifi.no)

På forsiden nå